VIDEO CUTREMURATOR! Inrobirea Romaniei prin Indatorare. „Sunt doua metode de a cuceri si de a inrobi o natiune. Una este prin sabie. A doua este prin indatorare.”

in ExtraNews de

„Sunt doua metode de a cuceri si de a inrobi o natiune. Una este prin sabie. A doua este prin indatorare.” (John Adams)

Noi, asasinii economici, suntem de fapt responsabili pentru crearea primului imperiu global. Noi lucram in multe moduri diferite, dar probabil cel mai frecvent este sa gasim o tara care are resurse, cum ar fi petrol… si apoi aranjam un imprumut urias acelei tari de la Banca Mondiala sau una din celelalte organizatii de acest tip. Dar banii nu ajung cu adevarat in acea tara. De fapt ajung la marile noastre corporatii pentru a construi proiecte de infrastructura in acea tara. Centrale electrice, parcuri industriale, porturi… lucruri de care sa beneficieze corporatiile noastre si cativa oameni bogati din acea tara. Dar nu ajuta majoritatea oamenilor deloc.

Intreaga tara ramane cu o datorie foarte mare. Este o datorie atat de mare, incat nu pot sa o plateasca. La un moment dat noi, asasinii economici, mergem inapoi acolo si le spunem: „Ascultati, ati pierdut multi bani, nu va puteti plati datoriile, asa ca vindeti petrolul foarte ieftin la companiile noastre petroliere… lasati-ne sa construim o baza militara la voi in tara… trimiteti trupe si sustineti-le pe ale noastre intr-un loc cum ar fi Irak, sau votati-ne la urmatoarele alegeri ONU.” Sa privatizeze compania de electricitate, sistemul de apa si canalizare si sa le vanda corporatiilor din SUA si altor corporatii multinationale.

Deci este o adevarata retea si este atat de tipic modul de actionare al FMI si al Bancii Mondiale. Ei indatoreaza o tara si este o datorie atat de mare incat nu pot sa o plateasca. Apoi ei se ofera sa refinanteze datoria si trebuie ca tara sa plateasca o dobanda si mai mare. Apoi ceri acest „quid pro quo” pe care-l numesti o conditionalitate sau bune relatii, care inseamna de fapt ca trebuie sa-si vanda resursele… incluzand multe din serviciile lor sociale, companiile de utilitate… uneori sistemele lor educationale, penale, de asigurari… la corporatii straine. Deci este o lovitura dubla – tripla – cvadrupla.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=ft-42QGLeSQ