Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Video cutremurător cu Florin Rotaru, pilotul de MIG 21 care şi-a dat viaţa pentru a salva sute de oameni: „Deasupra norilor, soare şi frumos!”

in ExtraNews de

Un video cutremurător cu Florin Rotaru, pilotul de MIG 21 care şi-a dat viaţa pentru a salva sute de oameni, a fost publicat de Ministerul Apărării, în semn de omagiu pentru acesta.

Imagini cu locotenet-comandorul în timp ce zboară la bordul unui avion de luptă şi imediat după aterizare şi câteva secvenţe dintr-un interviu pe pistă sunt surprinse în filmare. „Deasupra norilor, soare şi frumos.” sunt primele cuvinte care se aud, spuse de Florin. „Şi un plafon ca o plapumă albă. Dar nu avem timp acum de partea artistică. Chiar nu a fost un zbor de a admira peisajul.”

Florin Rotaru, pilotul MIG-ului căzut la Borcea,sâmbătă, a ales să moară el, ca să salveze sute de oameni. Mărturii din momentul prăbuşirii au fost oferite de mai mulţi dintre cei prezenţi la Ziua Porţilor Deschise de la Baza Aeriană 86. În momentul impactului, erau peste 4.000 de oameni în apropierea pistei.

In memoriam

In memoriam„Dacă pilotul se catapulta, avionul își continua drumul spre public și ar fi fost jale…. Un om deosebit care a făcut sacrificiul suprem…. Am fost acolo… A fost un erou… Condoleanțe!” – Ștefan Leau Astăzi este o zi tristă pentru noi. Locotenent-comandorul Florin Rotaru a căzut la datorie.Nu te vom uita niciodată! Dumnezeu să te odihnească!„Cred că toți cei care am luat parte la acest show ar trebui să îi mulțumim și să îi aducem un omagiu! Mulțumesc, eroul nostru! Dumnezeu să aibă grijă de tine așa cum și tu ai avut grijă de noi azi! Condoleanțe familiei.” – Andreea BarangaClip realizat de Centrul de Televiziune şi Film al MApN#România #mapn #ArmataRomâniei #ForţeleAerieneRomâne

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro pe Sâmbătă, 7 Iulie 2018

Un MiG-21 LanceR s-a prăbuşit sâmbătă în timpul unui show aviatic la Baza Aeriană Borcea. Pilotul avionului a murit. El avea 36 de ani şi era pilot-şef în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă, Baza 86 Aeriană Feteşti.

MApN a înfiinţat o comisie tehică pentru a stabili cauzele accidentului, iar zborurile de instrucţie cu astfel de avioane au fost oprite. De asemenea, MApN a sesizat parchetul Militar. Pilotul decedat avea 400 de ore de zbor din care 250 erau cu MiG – 21.

Ultimile din

Mergi la SUS