Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Victor Ponta și partidul său Pro România au reușit să dărâme majoritatea PSD-ALDE în Camera Deputaților

in ExtraNews/Politic de

Șoc pentru coaliția de guvernare PSD-ALDE care a pierdut majoritatea în Camera Deputaților pentru prima dată după anul alegerilor, 2016. În Camera Deputaților sunt 329 de aleși. Ca legile să fie adoptate este nevoie de jumătate plus 1 din voturi, deci de cel puțin 165 de voturi.
Fostul premier PSD Victor Ponta a fost achitat de instanța supremă într-un dosar de corupție și imediat după acest succes a mai urmat unul și anume: un număr de 5 deputați PSD s-au înscris în ultimele  zile în partidul său Pro România. Deputații social-democrați Marilena Meiroșu, Cătălin Nechifor, Mircea Titus Dobre, Gabriela Podașcă și Nicolae Bănicioiu s-au înscris în noul creat partid al fostului premier Victor Ponta, coaliția de guvernare PSD-ALDE pierzând în acest fel majoritatea în Camera Deputaților.
Din anul 2016 până în prezent,  coaliția de guvernare putea să treacă singură toate proiectele importante, deoarece avea nevoie de 165 de voturi. În urma plecării celor 5 deputați, coaliția PSD- ALDE( care în 2016, după alegeri, avea un numar confortabil de 174 deputați) mai are 164 de deputați(PSD mai are 149 de deputați iar ALDE mai are 15 deputați).
Legile importante dezbătute în Parlament, pentru a trece de Camera Deputaților au nevoie de cel puțin 165 de voturi. Coaliția PSD și ALDE numărând în prezent doar 164 de oameni, este obligată să apeleze la ajutorul UDMR-ului sau al minorităților naționale care vor negocia la rândul lor pentru a-și da votul necesar asigurării majorității.

 

Ultimile din

Mergi la SUS