Este important sa stii ca unele ingrediente naturale pot avea chiar efecte mult mai puternice decat unele paste de dinti si ca aceste ingrediente te ajuta de asemenea sa ai o respiratie prospata timp de ore de la ultima spalare pe dinti.
In plus, unele paste de dinti din comert pot contine compusi toxici, cum ar fi triclosan, florura de sodiu, propilen glicol, arome artificiale, coloranti artificiali etc. Nu e de mirare ca de multe ori gasim pe eticheta pastelor de dinti indicatia: nu inghititi. In pasta de dinti pe care o prepari acasa acesti compusi nu exista.
Pastele de dinti preparate in casa sunt simple si distractiv de pregatit, si de asemenea, mult mai sigure si mai sanatoase pentru dinti tai. Amintiti-va sa utilizati periute moi care va permit un masaj placut gingiilor. Pasta de dinti preparata in casa nu va face spuma, deoarece aceasta nu contin periculosul sulfat de sodiu scrie secretele.com
Aceasta pasta naturala este, de asemenea, destul de gustoasa, si nu va fi nici o problema pentru copii dumneavoastra sa o foloseasca la fel de bine.
Ingrediente necesare:
– 3 linguri de ulei de nuca de cocos
– 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu
– 1 lingura de extract de stevie sau o jumatate de lingurita de frunze uscate de stevie zdrobite
– 15-20 picaturi de ulei esential din menta sau din scortisoara
Metoda de preparare:
Se topeste la foc foarte mic uleiul de nuca de cocos si apoi se adauga toate celelalte ingrediente. Se amesteca pana cand veti obtine un amestec omogen. Pune amestecul rezultat intr-un tub (poti cumpara un tub gol de la farmacie), sau intr-un borcan mic. Sa pastreaza la rece pana se intareste, fiind apoi gata de utilizare.
Utilizare si depozitare:
Puneti pe o periuta de dinti o cantitate mica din acest preparat, si faceti un periaj exact cum il faceati pana acum. Pastrati tubul sau borcanul de pasta de dinti departe de caldura si de surse de lumina.
Efecte:
Toate persoanele care au folosit aceasta pasta au declarat urmatoarele:
– Dintii lor s-au curatat mult mai bine si s-au pastrat curati pentru o perioada mai lunga
– Neutralizeaza cu succes mirosul neplacut de usturoi
– Multi oameni au scapat de cariile dentare
– Toti s-au ales cu dinti lustruiti
– Persoanelor cu parodontoza li s-au ameliorat problemele vizibil
– Persoanelor care au utilizat zilnic aceasta pasta de dinti nu le-a mai aparut tartrul
Busuiocul se macina foarte fin, eventual folositi rasnita. Coaja de banana se pune in mojar – vezi aici utilizarile spectaculoase ale cojii de banana in sanatate
Se amesteca apoi primele 4 ingrediente, apoi se adauga bicarbonatul de sodiu. Folositi pasta de dinti in mod obisnuit. Daca nu va place mirosul, puteti adauga 2-3 picaturi ulei esential de menta.
Uleiul de cocos este cel mai activ la nivelul cavitatii bucale. Uleiul de cocos are puternice efecte antifungice si antibacteriene, asadar previne si trateaza aftele bucale, candidoza orala, infectiile gurii, prevenind totodata racelile, amigdalita, herpesul si cancerul oral.
Vitamina A uleioasa hraneste intens gingiile – acestea devin mai puternice si astfel se previne sangerarea gingivala si retractia gingiilor.
Coaja de banana albeste dintii pana la cateva nuante
Busuiocul dezinfecteaza, are proprietati antifungice si antimicrobiene, ofera respiratiei un miros placut si totodata, fiind uscat si maruntit, este usor abraziv, ca un scrub al cavitatii bucale, incetinind astfel aparitia tartrului.
Bicarbonatul de sodiu curata intens dintii, elimina petele dentare lasate de cafea, vin, tigari, fructe inchise la culoare, ciocolata etc. Bicarbonatul de sodiu previne de asemenea aparitia cariilor si mentine dintii sanatosi.
Stomatologii: ”Lămâia scade ph-ul şi afectează gingia”
Stomatologii nu resping ideea pastei de dinţi bio, însă recomandă folosirea produselor de la plafar şi nu combinarea în casă a unor produse de către necunoscători. Despre lămâie, oţet sau perxid de hidrogen, medicii spun că folosirea acestora pe termen lung poate face mai mult rău decât bine dinţilor. ” În primul rând astfel de produse nu trebuie folosite pe o dantură bolnavă, pe dinţi cu carii sau fisuri. Pot apărea dureri. Nu recomand soluţiile de albire folosite în casă. Lămâia sau oţetul nu sunt indicate deorece scad ph-ul şi provoacă demineralizarea smalţului dinţilor”, susţine Victor Cişmaru, medic stomatolog. Potrivit medicului, chiar şi bicarbonatul de sodiu folosit necorespunzător poate duce la uscarea gingiei. Pentru o curăţarea sigură şi fără efecte secundare a dinţilor, medicii stomatologi recomandă pastele de dinţi avizate de Minsterul Sănătăţii, care să nu conţină parabeni. În ceea ce priveşte controversatul fluor, acesta are, susţin medicii, acţiune benefică asupra tartrului şi cariilor.
Citeste mai mult: adev.ro/nmjgnd