Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Vești tot mai bune pentru toți românii care au terenuri și case, dar nu au acte! De azi înainte e gratis! Uite ce trebuie să faci

in ExtraNews de

Toate imobilele, toate terenurile și clădirile din România, inclusiv apartamentele vor putea fi înregistrate gratuit cu bani de la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiară (ANCPI).

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiară (ANCPI) a făcut public, recent, pe pagina de internet (http://www.ancpi.ro/pnccf/stadiu-lurarilor.html) lista localităților în care se face cadastru gratuit pentru toți cetățenii, dar și cea în care înregistrarea sistematică a fost finalizată.

Conform ANCPI, în prezent se desfășoară lucrări de cadastru gratuit în peste 800 de localități din întreaga țară. Din acestea, în peste 700 sunt lucrări în extravilan (ex. terenuri agricole), iar în restul, înregistrarea proprietăților se face la nivelul întregii localități.

De când a debutat acest Program Național, au fost deschise aproape 270.000 de cărți funciare, toate în mod gratuit pentru cetățeni. Dintre acestea, aproape 130.000 au fost înregistrate numai în cursul anului trecut.

Politistii locali au strans peste 10.000 de euro la bugetul local din buzunarele timisorenilor care nu si-au ingrijit terenurile.

Daca nu taiati buruienile si nu va curatati pamantul, sunteti pasibili de amenzi maxime de aproape 550 de euro, informeaza tion.ro.

Proprietarii de terenuri care nu cosesc vegetatia, inclusiv ambrozia, au fost pedepsiti in ultimele doua saptamani de politistii locali.

Oamenii legii au rupt 21 de amenzi, in valoare totala de 46.000 de lei, adica putin peste 10.000 de euro, unor proprietari de terenuri din zonele Musicescu, Bogdanestilor, Rebreanu, Dorobantilor.

Cei care detin terenuri sunt obligati de lege sa asigure salubrizarea, cosirea balariilor, a vegetatiei ierboase si lemnoase, precum si colectarea si transportul deseurilor de pe terenurile virane pe care le detin. Amenzile sunt intre 1.500 si 2.500 de lei, oamenii legii amenintand cu sanctiuni maxime. Controalele continua si in perioada urmatoare.

credius.ro

Ultimile din

Mergi la SUS