Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Vești proaste pentru fumători! Se scumpesc țigările, în România.

in ExtraNews de

Vești proaste pentru fumători! Ultimul raport publicat de BNR a informat că alcoolul și țigările se vor scumpi, în următoarele luni. Cât va ajunge să coste un pachet?

Se scumpesc țigările, în România. Cât va ajunge să coste un pachet?

În ultimul raport publicat de Banca Națională a României se arată vești pentru fumătorii din țara noastră. Însă, nu numai ei sunt vizați, ci și cei care doresc să se bea un pahar cu vin la masă, căci și prețul alcoolului va crește. Întorcându-ne la fumători, ei vor plăti mai mult pentru un pachet de țigări, iar prețurile vor crește, constant, până în 2022, când vor ajunge la peste 21 Ron pentru un pachet.

Cât va ajunge să coste un pachet, în următoarele luni

În România, la nivelul anului 2018, 30,7% dintre adulții cu vârsta de minimum 15 ani, adică 40,4% bărbați și 21,7% femei, anume 5,63 de milioane adulți, au consumat zilnic ori ocazional tutun sub orice formă, arată Studiul global privind tutunul la aadulți (GATS), publicat de Ministerul Sănătății și realizat prin Institutul Național de Sănătate Publiceă, cu sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății și al Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC, SUA).

30,2% de adulți au fumat tutun în mod curent

„Per total, 30,2% (5,6 milioane, 39,2% dintre bărbaţi şi 21,5% dintre femei) de adulţi au fumat tutun în mod curent. O treime din fumătorii români (33,5%) au fost adulţi tineri, din grupa de vârstă 15-24 de ani. Cinci milioane de adulţi s-au declarat fumători curenţi zilnic (3,2 milioane de bărbaţi şi 1,8 milioane de femei). Dintre fumătorii curenţi zilnic, 71,5% fumează în primele 30 de minute de la trezire.

Vârsta medie de iniţiere a consumului de tutun, între persoanele în vârstă de 20-34 ani, care au fost sau sunt fumători curenţi zilnic a fost 17,9 ani (17,7 ani în rândul bărbaţilor şi 18,3 ani în rândul femeilor)”, se arată în studiul citat de publicația News.ro.


Ultimile din

Mergi la SUS