Vești proaste pentru acești bugetari! Adio, vouchere de vacanță anul acesta. Care e motivul

in ExtraNews de

Angajații de la mai multe primării din Gorj au primit o veste proastă și, cu această ocazie, bugetarii află că nu toți vor primi vouchere de vacanță anul ăsta. Această acțiune a fost anunțată printre rânduri în urmă cu ceva timp, căci ministrul de Finanțe a anunțat un plan de restructurare și de reducere a anumitor cheltuieli care împovărează statul.

Angajații primăriilor din Gorj nu mai primesc vouchere de vacanță
Pentru județul Gorj cel puțin, statul nu mai are bani de vouchere de vacanță, iar situația prin care trec angajații primăriilor s-ar putea repeta în mai multe localități din țară. În reședința de județ, Târgu Jiu, aceste tichete de vacanță ar putea ajunge, în cel mai fericit caz, abia la sfârșitul anului.

Tichetele pe care statul le-a acordat până acum valorează 1.450 de lei, o sumă destul de importantă pentru cei care vor să plece la mare sau la munte. Practic, suma ar acoperi cazarea pentru mai multe zile, dar și transportul pentru foarte mulți dintre angajații de la stat. Cei 550 de angajați ai primăriei Târgu Jiu au fost anunțat că nu mai există buget pentru voucherele de vacanță.

În aceeași situație se află și cei din Rovinari. Edilul orașului a spus că nu va mai da niciun tichet de vacanță și că banii respectivi ar putea fi folosiți în alte scopuri, pentru binele comunității. Acesta a spus că nu e de acord cu această măsură guvernamentală și chiar i-a rugat pe subalterni să îl dea în judecată.

„Măsura acordării voucherelor de vacanţă a scos la lumină foarte mare parte din economia care funcţiona la negru. Pentru că aceste vouchere pot fi acordate şi preluate doar de operatorii care sunt licenţiaţi, autorizaţi de Ministerul Turismului. În 2018, am avut o creştere cu aproape 60% a celor care au depus cereri de licenţiere la Ministerul Turismului şi în primul trimestru al anului 2019 avem o creştere cu aproape 65% faţă de 2018”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif, scrie capital.ro.