Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

VEȘTI PROASTE DE LA METEOROLOGI! Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

in ExtraNews de

Vremea continuă să se răcească în următoarea perioadă, temperaturile ajungând la cele normale pentru această perioadă. La munte sunt prognozate și temperaturi negative.

Iată care va fi evoluția meteorologică pentru perioada 25 septembrie – 8 octombrie, potrivit Agenției Naționale de Meteorologie (ANM):   BANAT După o ușoară încălzire în primele două zile ale intervalului, până la valori maxime în jurul a 23 de grade, normale pentru această perioadă, temperatura aerului va fi în scădere până spre sfârșitul primei săptămâni, când se vor înregistra, în medie, maxime de 18-19 grade.

În cea de-a doua săptămână va exista o ușoară creștere a temperaturilor diurne, dar în medie, acestea se vor situa în jurul a 21 de grade. În primele nopți ale intervalului, temperaturile minime, normale pentru aceasta perioadă, vor fi, în medie, de 11-12 grade. Până la sfârșitul primei săptămâni temperaturile nocturne vor fi în scădere, până la valori medii de 7-8 grade. În a doua jumătate a intervalului va exista o creștere a temperaturilor minime, iar media regională a acestora va fi de 10-11 grade. Trecător va ploua slab și izolat în zilele de 25 și 26 septembrie. Probabilitatea de ploaie va fi în creștere în intervalul 3-7 octombrie.

CRIŞANA În primele trei zile ale intervalului valorile termice diurne vor fi normale pentru această perioadă, maximele fiind, în medie, de 22-23 de grade. Până spre sfârșitul primei săptămâni, temperatura aerului va fi în scădere, astfel că media maximelor se va situa în jurul valorii de 18 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile diurne vor fi în creștere ușoară, astfel că media regională a maximelor va fi de 20-21 de grade. Minimele nocturne, în prima jumătate a intervalului, vor fi în scădere de la valori medii de 10-11 grade, la medii de 6-7 grade.

În cea de-a doua săptămână, temperaturile din cursul nopților vor fi în creștere ușoară până la valori, în medie, de 8-10 grade, normale pentru această perioadă. În prima zi a intervalului vor fi condiții ca izolat să plouă slab, urmând ca probabilitatea de ploaie să fie ridicată în intervalul 3-8 octombrie.

TRANSILVANIA În primele două zile ale intervalului, temperatura aerului va avea valori normale pentru ultima decadă a lunii septembrie, cu medii regionale ale maximelor de 21-22 de grade și ale minimelor de 8-9 grade. Apoi, până la sfârșitul primei săptămâni, vremea se va răci și, astfel, media valorilor diurne va fi de 15-16 grade, iar a celor nocturne de 2-3 grade.

În cea de-a doua săptămână temperatura aerului va fi în creștere până la medii ale maximelor de 18-19 grade și ale minimelor de 7-8 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul 3-8 octombrie.

MARAMUREŞ În primele două zile ale intervalului, media regională a maximelor se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar a minimelor va fi de 8-9 grade, valori apropiate de normalul perioadei. Apoi, până la sfârșitul lunii septembrie vremea se va răci treptat, media valorilor diurne se va situa în jurul a 17 grade, iar a celor nocturne va fi de 4-5 grade.

În prima săptămână a lunii octombrie, temperatura aerului va fi în creștere ușoară până la medii ale maximelor de 18-19 grade și ale minimelor, de 8-9 grade. Începând cu data de 3 octombrie va crește probabilitatea de apariție a ploilor.

MOLDOVA În primele două zile, valorile diurne de temperatură vor fi apropiate de cele normale și se vor situa în medie în jurul a 22 de grade, dar începând din data de 27 septembrie acestea vor fi în scădere pâna la medii de 14-15 grade și vor caracteriza, în perioada 29 septembrie – 2 octombrie, o vreme răcoroasă spre rece. Apoi, temperaturile vor crește ușor spre o medie de 18-19 grade, apropiată de cea regional specifică începutului lunii octombrie. Minimele nocturne vor scădea de la valori medii de 10-12 grade, până la 4-5 grade spre finalul primei săptămâni, după care vor crește până la o medie de 8 grade, normală perioadei.

Începând cu data de 3 octombrie va crește probabilitatea de apariție a ploilor slabe și pe arii restrânse.

Ultimile din

Mergi la SUS