Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Veşti proaste de la meteorologi! Ce se va întâmpla cu vremea săptămâna viitoare

in ExtraNews de

Meterologii anunta ca, dupa o scurta pauza, se intoarce gerul. Un val de aer polar se apropie de tara noastra in saptamana care sta sa inceapa si vor fi din nou temperaturi de pana la -24 de grade Celsius.

Potrivit Institutului de meteorologie din Franta, valul de aer rece se va simti in Europa si implicit in Romania.

Vine dinspre Siberia si incet, incet va aduce temperaturi foarte scazute. In tara noastra va fi cel mai frig in noapte de joi spre vineri, cand in depresiunile din estul Transilvaniei se vor inregistra, chiar si temperaturi sub -20 de grade Celsius. Va fi ger si in noaptea de vineri spre sambata, iar in Capitala este posibil ca temperaturile sa coboare pana la -13,-14 grade.

Apoi de sambata vom avea parte de o incalzire lenta si in perioada urmatoare vom reveni la temperaturi mai suportabile.

Avem si estimari ale temperaturilor din februarie, martie si aprilie. In februarie iarna devine mai blanda mai ales in regiunile sudice, sud estice si local in cele vestice. Putin mai rece va fi in centrul si nordul tarii, dar nu vor scadea mai mult de -6 grade. Va mai ninge putin, in special in jumatatea vestica a tarii.

In luna martie primavara se va lasa asteptata in anumite zone din nord, centru si vest si va ploua mai mult decat ne-am obisnuit in aceasta luna.

Iar luna aprilie, cand sarbatorim si Pastele, va ploua mult, in special in regiunile nordice si centrale, unde s-ar putea acumula chiar si intre 60 si 100 de l de apa pe m2.

Masuratorile au fost facute de centrul european de prognoze si au un grad de realizare de 60%.

Sursa: stirileprotv.ro

Ultimile din

Mergi la SUS