Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Veşti excelente pentru şoferi! A intrat deja în vigoare

in ExtraNews de

O serie de schimbări intră în vigoare de luni la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV) din București și cel din Ilfov, astfel că cei care vor să obțină permisul de conducere sau să înmatriculeze un autovehicul se pot programa on-line, iar pe același site pot vedea, în timp real, imagini cu coada din fața ghișeelor.

„Cetățenii vor putea să-și aleagă ziua și ora la care să depună documentele în vederea înmatriculării/transcrierii vehiculelor și a preschimbării permiselor de conducere, prin rezervare on-line”, anunță Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor.

Cei din București își pot face programarea pe site-ul prefecturabucuresti.ro, iar cei din județul Ilfov pe site-ul prefecturailfov.ro. Aceștia vor avea ghișee dedicate și nu vor fi nevoiți să aștepte la coadă, fiind suficient să ajungă la ora stabilită, scrie News.ro.

De asemenea, cei care nu aleg această metodă pot depune documentele la celelalte ghișee însă doar în baza bonurilor de ordine care sunt în funcțiune de luni.

O altă facilitate nouă este posibilitatea vizionării de imagini în timp real cu spațiile publice din serviciile de permise și înmatriculări. Astfel, cetățenii pot vedea cât este de aglomerat înainte să plece de acasă.

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, a anunțat, vineri, că pentru a nu mai fi cozi la Serviciul Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor a decis alocarea imediată a 60 de posturi suplimentare, 50 pentru București și 10 pentru Ilfov, arătând că de luni se va lucra în două schimburi, de la orele 07.00 la 21.00 și se va face programare online. Tudorache a spus că roagă cetățenii ca de săptămâna viitoare să nu mai vină din cursul nopții la Serviciul Permise de Conducere din Capitală.

Persoanele care vor veni la ghișee vor avea bonuri personalizate, pentru a nu lăsa loc de intermedieri făcute de unii traficanți de bonuri. În zece zile va fi realizată procedura de achiziție pentru un alt aparat de bonuri personalizate, cu nume, a mai spus ministrul de Interne.

Sursa: profit.ro

Ultimile din

Mergi la SUS