Vești bune pentru șoferii români! Cea mai importantă că radarele de pe mașinile de poliție nu vor mai putea fi folosite în aceleași condiții ca și până acum!

in ExtraNews de

Vești bune pentru toții șoferii! Potrivit unui proiect de act normativ, adoptat chiar astăzi de Senat, polițiștii nu vor mai avea dreptul să amendeze șoferii astfel:

Cea mai importantă veste este că radarele de pe mașinile de poliție nu vor mai putea fi folosite în aceleași condiții ca și până acum!

Conform proiectului adoptat astăzi, polițiștii nu vor mai avea voie să instaleze radare pe orice mașină, ei fiind obligați să le instaleze pe mașinile inscripționate și de asemenea va fi necesarp o uniformă specifică.

O altă măsură vizează radarele de tip pistol care nu vor mai putea fi folosite pe o distanță mai mare de 10 metri față de mașina de poliție.

Singurul pas de care mai este nevoie pentru a se aplica aceste schimbări favorabile șoferilor este votul pozitiv al deputaților.

Cum este formulată propunerea legistlativă

„Dispozitivele destinate măsurării vitezei se instalează exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisurile și însemnele distinctive ale poliției rutiere. Dispozitivele mobile, de tip pistol, destinate măsurării vitezei se utilizează la o distanță maximă de 10 metri de autovehiculele care prezintă înscrisurile și însemnele distinctive ale poliției rutiere. Se interzice utilizarea dispozitivelor de măsurare a vitezei din autovehicule care nu prezintă înscrisurile și însemnele distinctive, de către polițiști care nu poartă uniforme, cu înscrisuri și însemne distinctive (…)”.

O alta schimbare importantă care ar putea fi aplicată este reintorducerea plății amenzii la jumătate din amenda minimă, chiar polițistului care observă abaterea, scutind șoferii de drumuri suplimentare și formalități.