Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Vestea bombă a dimineții: Viorica Dăncilă, a scris conducerii Comisiei Europene pentru a se plânge că protestul din 10 august a fost o încercare de înlăturare pe cale violentă a Guvernului

in ExtraNews/Politic

Viorica Dăncilă, se plânge la Bruxelles. În scrisoarea pe care a trimis-o conducerii Comisiei Europene, arată că în data de 10 august 2018, s-a dorit înlăturarea pe cale violentă a Guvernului și îl acuză pe președintele Iohannis că nu și-a îndeplinit atribuțiile constituționale de mediator, chiar mai mult, a făcut apel la continuarea protestelor.
„Manifestația din 10 august a devenit un subiect de dispută politică intensă, majoritatea liderilor partidelor au făcut apel la calm și la izolarea forțelor perturbatoare a ordinii publice. Cu toate acestea, s-au făcut auzite voci ale liderilor politici care au chemat la continuarea protestelor, aducând acuze instituțiilor statului, forțelor de ordine, respectiv celor care în toate statele membre au rolul de a proteja cetățenii față de agresiuni și acțiuni violente. Consider că aceste încercări de înlăturare pe cale violentă a unui guvern legitim pot reprezenta un precedent periculos în rândul statelor democrate” a susținut premierul Dăncilă, în scrisoarea trimisă conducerii Comisiei Europene.

Șefa Executivului arată și că:„De asemenea, funcția constituțională de mediator între societate, forțele politice și instituțiile statului, care revine președintelui României, conform atribuțiilor din legea fundamentală, a fost ignorată de către acesta, care dimpotrivă a găsit momentul să aducă acuze guvernului și să facă un apel la continuarea protestelor”.


Viorica Dăncilă susține în plângerea trimisă la Bruxelles că: „Au fost încercări repetate de intrare în sediul guvernului, de forțare a cordoanelor de jandarmi și de intimidare a unor obiective în spațiul public”, în contextul în care „asociațiile românilor din străinătate, inițiatoare ale manifestației, s-au retras din organizarea protestului”.

Dăncilă mai semnalează în scrisoarea adresată Comisiei Europene că:”Forțele de ordine au întreprins demersuri de oprire a violențelor în conformitate cu legislația în vigoare, iar față de plângerile unor demonstranți care au reclamat faptul că au fost victimele unor abuzuri, au fost demarate anchete cu privire la faptele semnalate”.


Ovidiu Vanghele, jurnalist la Centrul de Investigații Media este cel care a publicat inițial pe pagina sa de Facebook informația despre: „scrisoarea trimisă astăzi de Cabinetul de la București către președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și Frans Timmermans, prim-vicepreședinte al Comisiei Europene.”

 

Comentarii

Dragi prieteni,

Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul? Inchide aici ↗↗↗
Mergi la SUS