Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Veste tristă pentru protestatari. Prim-vicepreședintele Comisiei Europene e mulţumit de Guvern!

in Extern/ExtraNews/Politic de

   Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat, după întrevederea avută la palatul Victoria cu premierul Sorin Grindeanu, că ceea ce a văzut că adoptă, ca legislaţie, guvernul Grindeanu, se aliniază cu recomandările şi îndeplinirea recomandărilor cerute de Comisia Europeană.

   Întrebat fiind de un jurnalist dacă se impune schimbarea legislaţiei penale ca dezincriminarea abuzului în serviciu, “în condiţiile în care, prin această infracţiune, se fraudează inclusiv fonduri europene”, Timmermans a răspuns că “România a avut un succes enorm în ultimii 10 ani în a duce lupta împotriva corupţiei la un nivel înalt, ceea ce a fost perceput ca un lucru etern endemic în această țară, nu mai este. Aveţi idee cât de mare este schimbarea culturală şi politică? Este o realizare extraordinară şi ar trebui să fim siguri că finalizăm acea reuşită. Suntem pe ultima sută de metri a unui maraton lung, haideţi să nu fim distraşi de chestiuni secundare“. 

   “Haideţi să finalizăm acest proces şi apoi procesul se va susţine de la sine, pentru că eu cred că poporul român va privi foarte atent la acest proces, pentru că românii doresc acest lucru să se întâmple şi este recomandabil ca fiecare guvern să ia în considerare voința poporului în această privință“, a subliniat oficialul european.

   Timmermans a repetat de multe ori ideea că linia pe care guvernul a adoptat-o, conduce la îndeplinirea recomandărilor pe care le-a stabilit. El a mai solicitat Parlamentului să acorde sprijin Guvernului “şi să nu se ducă în altă direcţie decât ceea ce propune guvernul, pentru că eu cred că aceasta este cea mai bună cale de a îndeplini aceste recomandări“. Referotir la conflictul dintre puterile juridică şi cea executivă pe tema OUG13, prim-vicepreședintele Comisiei Europene este de oprere că în toate statele membre UE se respectă separarea puterilor în stat şi “dacă Curtea Constituţională dă o singură direcţie, mergi în acea direcţiepentru că aşa se respec independenţa justiţiei. (foto: gov.ro)


Ultimile din

Mergi la SUS