Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

VESTE EXTREM DE BUNA! Recuperatorii nu va mai pot lua bani prin executari silite. CE POTI SA FACI DACA TE AFLII INTR-O SITUATIE ASEMANATORE?

in Sanatate de

O VESTE EXTREM DE BUNA (DAR EXTREM DE PROASTA PENTRU RECUPERATORII DE CREANTE) PENTRU TOTI ROMANII CARE AU DATORII PE LA DIFERITE BANCI, FIRME DE TELEFONIE MOBILA SAU FIRME DE LEASING, ETC…

care nu sunt platite de ceva timp iar firma de leasing, operatorul de telefonie mobila sau banca a concesionat, sau mai bine zis, a vandut datoria pe care o aveati unei firme de recuperari.

Din pacate, din data pronuntarii acestei sentinte de ICCJ, aceasta nu se mediatizeaza in presa, motivul …. eu nu il stiu!!! informeaza selfiequeen.ro

In urma sedintei a ICCJ (Inalta Curte de Casatie si Jutitie) din data de 04.04.2016, prin decizia numarul 9 avand ca obiect dosarul 507/1/2016 sesizat de Tribunaul Brasov privind pronuntarea unei hotarari prealabila si in consecinta, ICCJ a stabilit urmatoarele:

– Conform Codului de Procedura Civila o cerere de chemare in judecata si reprezentarea conventionala a unui persoane juridice in fata instantelor de judecata NU se poate face prin diversi mandatari (diverse firme de recuperari creante, credite, etc…), nici prin consilierul juridic / avocatul al acestora.
—- Sa va explic cam pe intelesul tuturor despre ce este vorba: o firma, de exemplu o banca sau o companie de leasing auto, etc… nu poate sa fie reprezentata intr-o instanta de pe teritoriul Romaniei (conform Art. 84 din Codul de Procedura Civila – care spune: Lipsa dovezii calitatii de reprezentant), iar conform art 82 din CPC, firmele respective NU au cum sa faca dovada calitatii de reprezentat fiindca aceastea au cumparat creditul dvs de la banca, firma de leasing, etc…

CE POTI SA FACI DACA TE AFLII INTR-O SITUATIE ASEMANATORE?
Conform site-ului indrumari-juridice.eu, domnul avocat Cuculis ne explica care ar fi procedura de urmat in aceasta situatie:

1. Daca aveti o cerere sau un dosar de executare silita pe rolul unei instante din Romania, puteti sa invocati in instanta, sub forma de exceptie de la executare, adica DOAR pe fondul cauze, exceptia lipsei calitatii de reprezentant (cum v-am explicat si mai sus) si sa solicitati instantei unde aveti procesul sa ANULEZE toate actele de procedura pentru executare facute de catre firma respectiva, adica de catre firmele de recuperari (nu vreau sa le dau nume pt ca sigur as fi actionat in instanta pt ca le-am adus prejudicii, dar stiti dvs. mai bine cine va suna si va tot spune ce si cat aveti de platit).

Domnul avocat Cuculis ne mai atrage atentia si despre faptul ca INCLUSIV incheierile date da catre instanta de judecata pentru incuviintarea executarii silite pot fi anulate in cadurul unei contestatii la executare invocand motivul de mai sus, adica art. 84 din CPC (conform Art. 84 din Codul de Procedura Civila – care spune: Lipsa dovezii calitatii de reprezentant)

In Romania, sunt aproximativ 170 de firme de recuperari credite bancare, restante de plata la telefonie mobile sau la firmele de leasing, insa incepand cu data de 04.04.2016, conform deciziei ICCJ 9/2016, care de asemena se aplica LA TOATE INSTANTELE DIN ROMANIA, aceste firme nici prin consultanti juridici, nici prin avocatii lor nu mai pot sa reprezinte firma la care dvs. aveti o restanta de plata.

DEASEMENEA, DOMNUL AVOCAT CUCULIS INTR-UN INTERVIU ACORDAT UNUI ZIAR ONLINE, PRECIZEAZA URMATOARELE:
”Era o decizie ce trebuia luată de mult timp pentru că s-a încălcat ani de zile Codul de Procedură Civilă în ceea ce însemna reprezentarea convențională a unei persoane juridice. Ce a stabilit ÎCCJ ieri este că cererea de chemare în judecată și prezentarea convențională a unei persoane juridice, respectiv a unei societăți bancare sau a unei firme de leasing sau orice alt creditor persoană juridică, nu se poate face prin mandatar persoană juridică. O firmă nu poate reprezenta o altă firmă în instanță și nici chiar avocatul sau consilierul juridic al altei societăți comerciale. Majoritatea – avem 170 de recuperatori de creanțe în România – reprezentau în instanță societăți bancare, firme de leasing și așa mai departe. Lucrul acesta este interzis de acum”,

Am trecut si eu printr-o situatie similara, dar fiind in necunostiinta de cauza, iar restanta de recuperat era in jur de 400 lei, am platit-o, insa nu vreti sa stiti cate telefoane am primit cu amenintari ca suma creste de la o zi la alta, ca o sa fiu executat silit, ca o sa mi se faca poprire pe salariu, etc….

Am scris acest articol (+ o sa il distribui in mediul online prin toate mijloacele posibile) pentru a afla persoanele care se confrunta cu aceasta situatie zilnic, si inteleg ca in momentul cand nu ai mai putut sa platesti ratele / facturile (la banca, telefonie mobile, firma de leasing), nu a fost din rea credinta, ci din faptul ca sigur ai avut o problema care era mult mai importanta decat banca sau ratele respective. Sursa

Ultimile din

Mergi la SUS