Veste bună. Prima țară în care toate persoanele, infectate cu coronavirus, s-au vindecat

in ExtraNews de

Toate cele 16 persoane din Vietnam infectate cu noul tip de coronavirus s-au vindecat, a anunțat, marți, ministrul Sănătății din această țară. Oficialul a adăugat că nicio persoană nu a mai fost infectată de pe 13 februarie, potrivit New York Times.

Ultimul pacient infectat cu COVID-19 din statul asiatic era un bărbat în vârstă de 50 de ani care a luat virusul de la fiica lui, care se întorsese de la Wuhan. Acesta s-a vindecat complet de boală și are o stare bună de sănătate, precizează Ministerul Sănătății din Vietnam.

Cu toate că a scăpat de virus, bărbatul va mai fi ținut o perioadă sub observație în spital.

Starea celorlalți pacienți, printre care se află și un copil de trei luni, este din ce în ce mai bună, au mai precizat autoritățile de la Hanoi.

Primele cazuri de coronavirus au fost raportate în Vietnam pe 23 ianuarie.

China a anunţat marţi 71 de noi decese cauzate de coronavirus, fiind cel mai scăzut bilanţ prezentat zilnic de mai bine de două săptămâni, numărul de decese la nivel naţional fiind de 2.663, relatează AFP.

Comisia naţională de sănătate a raportat, de asemenea, 508 de noi cazuri confirmate de contaminare cu noul coronavirus, toate, cu excepţia a nouă cazuri fiind depistate în provincia centrală Hubei, unde epidemia a început în decembrie. Bilanţul la nivel naţional privind noi cazuri de infectare anunţat luni indica 409 cazuri.

Sursa: New York Times