Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Vela: Mulţumesc celor din diaspora care au înţeles mesajul nostru şi nu vin atât de mulţi cum se preconiza pentru Paşte. E o dovadă de responsabilitate faţă de cei dragi

in ExtraNews de

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a mulţumit public românilor din diaspora care au renunţat să vină în ţară de sărbătorile de Paşti, spunând că aceştia „au dat dovadă de responsabilitate” scrie News.ro

Aflat la vama Nădlac, duminică seară, ministrul Afacerilor Interne le-a mulţumit românilor din diaspora care „au dat dovadă de responsabilitate” şi au ales să nu vină în ţară de Paşti.
„Mulţumesc acum celor din diaspora care au înţeles mesajul nostru şi nu vin atât de mulţi cum se preconiza pentru a sărbători Sfintele Paşti. Este o dovadă de înţelepciune, de maturitate, de respect şi de responsabilitate pentru cei dragi”, a afirmat Marcel Vela.
El a precizat că traficul la frontiera cu Ungaria nu este la nivelul aşteptărilor.
Vela a vorbit şi despre situaţia românilor care vor să circule către vestul Europei. El a explicat că există cetăţeni români care nu pot tranzita Austria, iar în acest context a anunţat că va discuta cu ministrul Afacerilor Externe despre situaţia acestora.
„Am luat legătura cu conducerea punctului de  trecere a frontierei asfel încât să clarificăm şi cu oamenii care au venit din alte părţi pe jos sau din graniţă în graniţă, cu alte mijloace de transport şi sunt aici blocaţi, pentru a se forma un transport spre zonele de destinaţie, unde vor intra în carantină. Oamenii au înţeles şi centrul  judeţean de la Arad va pune la dispoziţie mijlocul de transport cu care am înţeles că unii vor să meargă spre Ploieşti şi alţii spre Subiu. Aşadar şi oamenii care vin în ţară acceptă această condiţie de a intra în carantină,  a mai spus Marcel Vela.
Întrebat dacă se aşteaptă la un val de intrări în ţară săptămâna viitoare, ministrul spune că acesta nu va fi „atât de mare pe cât se aşteaptă cei care sunt pesimişti”, dar că se aşteaptă la intrari în ţară „peste medie”.

Ultimile din

Mergi la SUS