Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Vei ramane uimit ! 11 mistere surprinzătoare pe care oamenii de știință nu le pot explica!!

in Curiozitati de

Se pare că oamenii de știință au studiat deja totul pe planeta noastră, dar nu este cazul să ne alarmăm. Totul pare a fi nimic în comparație cu ceea ce a mai rămas încă nestudiat.

Tasta a colectat 11 mistere fascinante care nu au încă o explicație rațională:

1. Cum torc pisicile?

Pisicile devin fericite, dar nimeni nu știe cum. Când torc, nici măcar nu le auzi bătăile inimii!

Oamenii de știință spun că pisicile fac sunetul vibrator cu acordurile lor vocale. Frecvența lor accelereaza vindecarea și reduce durerea, motiv pentru care pisicile se agită atunci când sunt stresate sau rănite.

2. De unde provin unele creaturi?

Multe specii nu au nici un strămoș. Nimeni nu știe exact când amfibienii au evoluat din pește, deoarece primele animale de pe pământ aveau membrele și capul bine dezvoltate.

Se mai spune că dinozaurii au dispărut după o cataclismă naturală acum 65 de milioane de ani. În același timp, specii de mamifere au apărut de nicăieri.

3. Vacile au o busolă magnetică?

Utilizând Google Earth, oamenii de știință au studiat mii de imagini cu vaci de pășunat și au descoperit un model ciudat. 70% dintre vaci își întorc capul spre nord sau spre sud în timp ce mănâncă sau beau. Acest lucru este observat pe toate continentele, indiferent de teren, vreme și alți factori.

4. Ce semnificație a avut ploaia “gelatinoasă”?

Un fenomen neobișnuit a avut loc în Oakville, Washington, în august 1994. În loc de ploaie, substanțele de tip jeleu au căzut de pe cer. A doua zi zeci de oameni au simptome asemănătoare gripei.

Oamenii de știință au analizat substanța: conținea două tipuri de bacterii, dintre care unul se găsește de obicei în sistemul digestiv uman. Nu au putut găsi o legătură între bacterii și epidemia misterioasă.

5. Ce este materia întunecată?

Aproximativ 27% din univers este materia întunecată. Nu emite și nu interacționează cu radiațiile electromagnetice, deci este imposibil să o detectăm.

Primele teorii despre materia întunecată au apărut cu aproximativ 60 de ani în urmă, dar oamenii de știință nu au prezentat încă dovezi directe ale existenței sale.

6. Câte planete sunt în sistemul solar?

Din moment ce Pluto a fost exclus ca planetă oficial, se crede că există opt planete. Cureaua Kuiper dincolo de Pluton este alcătuită din obiecte înghețate. Oamenii de știință au descoperit mii de obiecte din acea zona care sunt chiar mai mari decât Pluto.

Ei au observat, de asemenea, un decalaj mare în centura Kuiper – o planetă necunoscută la fel de mare ca Pământul a tras toate pietrele din centură în sine.

7. De ce sunt dreptaci și stângaci?

Majoritatea oamenilor (70% – 95%) sunt dreptaci, iar o minoritate (5% – 30%) sunt stângaci. Un număr nedeterminat este ambidextru.

Genele au o influență, dar nu este identificată o “gena stângă”. Mediile sociale sunt de asemenea o influență: atunci când copiii stângaci sunt făcuți să scrie cu mâna dreaptă, unii dintre ei devin dreptaci.

8. De ce a dispărut megafauna?

Animalele uriașe cunoscute ca megafauna au dispărut cu aproximativ 10.000 de ani în urmă.

Unii cred că schimbările climatice au ucis megafauna, dar nu există dovezi clare. Conform unei alte teorii, animalele au murit din cauza foametei.

Oamenii de știință din Alaska au găsit mamuțe conservate ale căror stomacuri sunt pline de verdeață nedigerată.

9. De ce visăm?

Unii cred că visele sunt imagini aleatoare și valuri ale creierului. Alții le consideră nevoi subconștiente, probleme nerezolvate și experiențe.

Studiul viselor se numește unairologie. Oamenii de știință susțin că visele simbolizează ceva ascuns profund în psihicul uman, dar nimeni nu știe exact ce.

10. Ce este ”vuietul spațiului”?

În timp ce studiau stele tinere în 2006, oamenii de știință au auzit dintr-o dată zgomote misterioase. Deși sunetul nu poate călători prin spațiu, undele radio pot. Dar de unde vin? Cercetătorii știu doar că valurile acestea de sunet nu aparțin stelelor sau fenomenelor cosmice cunoscute.

11. De ce avem diferite tipuri de sânge?

Tipurile de sânge au diferite antigene în celulele sanguine. Acestea sunt semnale de anticorpi care distrug celulele străine din organism. Dar oamenii de știință nu au răspuns de ce sunt diferite.

Există o sugestie că acestea sunt legate de boli și imunitate. Persoanele cu sânge de tip B sunt mai susceptibile la E. coli; Persoanele cu sânge de tip O au un risc mai mic de a muri de malarie.

Asteptam raspunsuri la aceste intrebari!

Ultimile din

Mergi la SUS