Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Val de ger polar a patruns in Europa. Vor avea loc caderi masive de zapada

in Diverse de

Un val de aer rece dinspre Oceanul Arctic a patruns in Europa si va atinge zona Mediteranei, precum si Balcanii.

Vor avea loc caderi masive de zapada in Alpi, dar si in vestul Sloveniei, in Croatia, Bosnia, Serbia, Muntenegru si este posibil ca frontul de aer rece sa ajunga si in Romania.

In centrul Europei, temperaturile vor fi cu 5-8 grade Celsius mai scazute decat media normala pentru aceasta perioada, scrie severe-weather.eu.

In Romania sunt temperaturi peste media obisnuita a lunii noiembrie, dar spre finalul saptamanii vremea se raceste.

Schimbare dramatica a vremii. Mai multe judete din Romania vor fi afectate

Noua judete se afla, luni dimineata, sub avertizari cod galben de vant puternic, cu intensificari care vor depasi 70 de kilometri la ora.

Astfel, Administratia Nationala de Meteorologie a emis avertizare de vant puternic pentru judetele Hunedoara, Sibiu, Gorj, Caras-Severin, Buzau, Prahova, Arges, Valcea si Dambovita.

Averizarea cod galben este in vigoare pana la ora 11.30 in Caras-Severin si pentru zonele de munte ale judetelor Hunedoara, Buzau, Prahova, Arges si Dambovita. In aceste judete, la peste 1.700 metri altitudine, vor fi intensificari ale vantului care la rafala vor atinge si depasi 70 – 90 de kilometri la ora, iar in Caras-Severin si Hunedoara se vor inregistra si ploi.

Pentru judetele Gorj si Valcea, avertizarea cod galben va fi valabila pana la ora 11.00, interval in care in zonele inalte, la altitudini de peste 1.700 de metri altitudine, vor fi intensificari ale vantului care vor depasi la rafala 70-80 de kilometri la ora, iar totodata se vor inregistra ploi.

In judetul Sibiu, avertizarea cod galben va fi valabila pana la ora 9.00 in zona de munte, unde vor fi intensificari ale vantului care vor depasi la rafala 70-90 de kilometri la ora si pana la ora 8.00 in zona joasa, fiind vizate localitatile: Sibiu, Avrig, Cisnadie, Talmaciu, Boita, Porumbacu de Jos, Racovita, Rosia, Sadu, Selimbar si Turnu Rosu.

Sursa: BZI.RO

Ultimile din

Mergi la SUS