USR: În plină pandemie, când banii publici trebuie folosiţi pentru combaterea efectelor coronavirusului, statul român se împrumută ca să reabiliteze clădirile Jandarmeriei

in Diverse de
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

USR a transmis, miercuri, că, în plină pandemie, când banii publici trebuie folosiţi pentru combaterea efectelor coronavirusului şi pentru modernizarea şi dotarea spitalelor, ”statul român se împrumută ca să reabiliteze clădirile Jandarmeriei”. La rândul său, dan Barna a precizat că a fost singurul membru al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaţilor care a votat împotriva acordului de ratificare a împrumutului de 40 de milioane de euro pentru Jandarmerie.

”În plină pandemie, când banii publici trebuie folosiţi pentru combaterea efectelor coronavirusului şi pentru modernizarea şi dotarea spitalelor, statul român se împrumută ca să reabiliteze clădirile Jandarmeriei”, a transmis, miercuri, USR.

La rândul său, Dan Barna a frimat, într-o postare pe Facebook, că a fost singurul membru al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaţilor care a votat împotriva acordului de ratificare a unui împrumut de 40 de milioane de euro pentru Jandarmerie de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

”În primul rând, pe motive de oportunitate. 40 de milioane care vor trebui desigur restituiţi, cu dobânzi şi comisioane ataşate, până în 2029. Într-o vreme în care descoperim încă o dată situaţia deplorabilă a sistemului de sănătate, statul român se împrumută ca să cumpere gaze şi bastoane şi să reabiliteze clădirile Jandarmeriei, când sunt sute de şcoli şi spitale în risc seismic. Mai mult, Ministerul de Interne nici măcar nu s-a obosit să desemneze vreun reprezentant care să explice care este urgenţa în acest caz. Nu, nu voi susţine aşa ceva. Nici eu, nici USR”, a transmis Dan Barna.

Acesta precizează că acest demers a fost iniţiat de Eugen Teodorovici şi de PSD.

”Înţeleg că priorităţile lor de tristă amintire pentru români (10 august…) nu se regăseau într-o logică a bunului simţ, însă ce frapează este că în prezent Preşedinţia şi Guvernul au trimis acest acord spre ratificare Parlamentului şi au făcut asta în martie şi aprilie 2020, în plină pandemie! În acestă perioadă care ne sunt totuşi priorităţile ca ţară? Cele declarate la televizor: spitale sistem de sănătate, susţinerea economiei, fiecare leu contează sau continuarea, cel puţin neoportună, a unor împrumuturi angajate de PSD pentru infrastructura Jandarmeriei?”, a mai afirmat Dan Barna.

Autor: News.ro

DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Având în vedere perioada critică prin care trecem cu toții, atât sanitară cât și psihologică, dar mai ales pentru că există o avalanșă de titluri alarmiste și foarte multe fake news-uri, informațiile legate de criza provocată de coronavirus sunt prezentate în fluxul nostru doar din surse oficiale sau după ce au fost documentate și atent verificate. De asemenea, siteul ExtraNews.ro este partener al uneia dintre cele mai mari agentii de presa din Romania, News.ro . Ne puteți contacta aici.


Loading...