USR anunta ca vremea super-puterilor CCR se apropie de sfarsit. Modificarea Constitutiei nu va mai permite CCR sa faca abuz de putere

in ExtraNews de

Liderul USR Dan Barna a afirmat, in emisiunea Marius Tuca Show de la Mediafax, cu privire la reviziuirea Constitutiei, ca aceasta ar trebui sa contina, pe langa initiativa „Fara penali”, si modalitatea in care functioneaza Curtea Constitutionala a Romaniei.

Legat de ce ar trebui sa contina revizuirea constitutiei, Dan Barna a spus: „Fara penali categoric. Functionarea CCR, pentru ca din pacate de multe ori s-a transformat dintr-un prezumtiv arbitru, in jucator de legi. Apoi o clarificare a tipului de stat care e Romania, pentru ca s-a creat Constitutia sa ii fie utila domnului Iliescu. Atunci trebuie sa clarificam aceasta republica semiprezidentiala cu executiv dual, in care cine tipa mai tare ia puncte mai multe”.

Cat priveste initiativa legislativa „Fara penali”, liderul USR a completat: „in momentul de fata trebuie sa intre in Parlament pentru vot si apoi referendum”