Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Urzica, regina verdeţurilor. La ce este bună în organism

in Regim alimentar/Retete/Sanatate de

   Primăvara este sezonul urzicilor, plante ce sunt o bogată sursă de nutrienți, fiind indicate pentru tratarea anemiei, detoxifiere si stimularea metabolismului.

   Urzica este o plantă ce crește pe toate continentele lumii, se adaptează ușor condițiilor climatice și este folosită ca medicament pentru tratarea și prevenirea multor afecțiuni, fiind considerată regina verdețurilor. Urzica este bogată în vitamine și minerale. Conține vitaminele A, C, K, B2, dar și fier, magneziu, calciu, siliciu, clorofilă şi poate folosită în scop terapeutic sau în prepararea unor feluri de mâncare. Ajuta sistemele circulator, digestiv, nervos, imunitar, endocrin şi nu in ultimul rând, căile urinare.

   De asemenea, datorită conţinutului bogat în fier, urzica trateaza anemia. Se recomandă o cură cu ceai de urzică vreme de o lună de zile, consumându-se câte două-trei căni de ceai zilnic. Tinctura de urzică este și ea un preparat foarte important, ce se prepară din rădăcină sau frunze. De asemenea, tinctura de urzică poate fi găsită și la farmaciile naturiste sau magazinele de plante medicinale. Se recomandă o cură de două săptămâni, vreme în care se consumă câte 25 de picături de tinctură, dizolvate în apă sau ceai, de trei ori pe zi, inainte de masă.

   Detoxifierea organismului cu ceai de urzici reprezinta un tratament naturist folosit de secole. Ceaiul de urzica este folosit de foarte mult timp pentru curăţirea sângelui şi ca întăritor, fiind un ajutor excelent in timpul convalescentei.

   Urzicile mai tonifiază rinichii, ajutându-i să reziste infecţiilor. Prin proprietăţile lor diuretice, urzicile încurajează eliberarea de toxine prin urinare. Mai pot fi de ajutor în tratamentul infecţiilor tractului urinar, retenţiei de apă şi chiar al pietrelor la rinichi. (foto: pixabay.com)

Ultimile din

Mergi la SUS