Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Urmăriţi penal pentru comentariile de pe Facebook. Ce au scris despre un poliţist | VIDEO

in ExtraNews de

Mai mulţi utilizatori Facebook din România riscă dosar penal din cauza comentariilor postate la un clip.

Totul a început după ce în iulie, după ce un şofer din Caransebeş, supărat pe poliţistul care l-a amendat a postat pe Facebook o serie de clipuri cu agentul. Prietenii celui care le-a postat au început să comenteze, înjurându-l şi chiar ameninţându-l pe poliţist prin mesaje precum “asta vrea sa aibe soarta lu ala de la Suceava din gara?”, potrivit Express de Banat.

Ca urmare, Poliția Municipiului Caransebeş s-a autosesizat şi a demarat o anchetă împotriva autorului filmării şi a celor care au comentat. Ei riscă dosar penal şi chiar ani grei de închisoare.

Nu îl cunosc pe șofer, decât tangențial, nu am fost la el sau la magazinul tatălui său pentru a primi piese de mașini gratis, cum acuză. S-a întâmplat să fie oprit în trafic de două ori în 5 zile în două zone diferite și a primit sancțiuni pentru neregulile constatate. De fiecare dată m-a filmat cu telefonul mobil. […] Toate măsurile au fost conform legii, am văzut că mă filmează, este dreptul lui, însă a doua zi a postat trunchiat imaginile. Iar comentariile sunt de natură să deformeze adevărul, să-mi aducă prejudiciu imaginii mele și instituției în care lucrez și pe care o reprezint, astfel că m-am văzut nevoit să fac plângere penală împotriva acestui om”, a declarat poliţistul pentru aceeaşi publicaţie.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș a clasat dosarul, dar acum avocatul agentului a contestat decizia la prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș. Acesta a dispus infirmarea soluţiei iniţiale şi a cerut reluarea umăririi penale.

Ultimile din

Mergi la SUS