Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Urmărit internaţional în Germania, prins în judeţul Sibiu

in Diverse/ExtraNews de

   Un bărbat, urmărit internațional de autorităţile judiciare din Germania, pentru furt din locuință, vătămare și insultă, a fost depistat de poliţiştii din Sibiu. Activitatea a beneficiat de sprijinul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române, informează un comunicat al IGPR.

   La data de 11 iulie, poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu au depistat, în localitatea Blăjel, județul Sibiu, un bărbat de 33 de ani, care era urmărit internaţional. Pe numele celui în cauză, autorităţile judiciare din Germania au emis, la data de 20 mai a.c., un mandat european de arestare, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt din locuință, vătămare și insultă.

   În fapt, în sarcina acestuia, autoritățile din Germania au reținut că, la data de 4 august 2016, a intrat prin efracție în locuința victimelor, de unde ar fi sustras mai multe bunuri printre care două lentile de cameră, două inele din aur, două smartphone-uri, două laptop-uri, un ceas, în valoare de 6.050 de euro, precum și suma de 100 de euro.

   La aceeași dată, acesta ar fi adresat cuvinte insultătoare victimei, pe care a scuipat-o și a lovit-o cu pumnul în cap, aceasta suferind mai multe leziuni la nivelul capului și mâinii stângi în urma căzăturii.

   Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Curţii de Apel Alba Iulia, cu propunere de arestare preventivă, în vederea demarării procedurilor de predare către autoritățile din Germania. Pentru depistarea urmăritului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române. (foto: pagina facebook Poliţia Română)

Ultimile din

Mergi la SUS