Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Universitatea de Vest din Transilvania i-a conferit titlul de Doctor Honoris Causa Artis, actriței Maia Morgenstern

in ExtraNews de

Luni, în Aula Magna”Ioan Curea” a avut loc ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa Artis al Universitătii de Vest din Timișoara, doamnei teatrului și filmului românesc, Maia Morgenstern.
Rectorul Universității de Vest din Transilvania a arătat că:”Acestea sunt modelele pe care România trebuie să le aducă în prim plan pentru generațiile următoare. Maia Morgenstern reprezintă un model de carieră de caracter și de valoare și un model de românism pe care l-a împărtăsit de fiecare dată când a avut ocazia. Oferindu-i acest titlu nu facem decât să dăm Cezarului ce-i al Cezarului”.
Profund emoționată de acordarea acestui titlu, actrița Maia Morgenstern, a declarat:”Este expresia admirației și primesc lucrul acesta cu adânc respect, a admirației pe care mi-o poartă mediul academic. Mă face foarte fericită și foarte mândră. Este confirmarea unei vieți dedicate artei, profesiunii și sigur că sunt emoționată”.
Actrița a mai menționat că acest Titlu o apropie și mai mult de Timișoara, oraș în care revine de fiecare dată „cu emoție, drag și dor”.
Emilia-Maia-Ninel Morgenstern s-a născut în București într-o familie de evrei și a studiat la Academia de Teatru și Film între 1981 și 1985, iar apoi a jucat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț până în 1988. A apărut apoi pe scena Teatrului Evreiesc de Stat din București, după care s-a alăturat trupei de la Teatrul Național „Ion Luca Caragiale”.
Ca actriță de teatru, Maia Morgenstern a dat viață cu măiestrie unor roluri celebre: Lola Lola, din Îngerul albastru(Der Blaue Engel), sau Kathleen Hogan, din Park Your Car în Harvard Yard, iar ca filme de referință ale actriței menționam: Cel mai iubit dintre pământeni, Balanța și Patimile lui Hristos(regia lui Mel Gibson).

Ultimile din

Mergi la SUS