Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Uniunea Salvați România va sesiza Curtea de Conturi în legătură cu cheltuielile nejusitificat de mari făcute în ultima perioadă prin noile companii municipale înființate de Firea

in ExtraNews de

USR București acuză faptul că PMB ar face cheltuieli nejusitificat de mari, prin noile companii municipale și va sesiza Curtea de Conturi: „Prin majorarea de capital care va fi decisă în ședința CGMB (marți, 19 decembrie), aceste companii ar urma să primească nu mai puțin de 60 de milioane de euro, bani care ar trebui să fie cheltuiți în 9 zile lucrătoare, câte mai sunt până la finalul acestui an. Această majorare vine la doar trei luni de la precedenta capitalizare, urcând suma totală primită de companii la 175 de milioane de euro, adică a șasea parte din bugetul Capitalei”.
Roxana Wring, președintele USR București, a declarat că aceste companiile municipale sunt un experiment administrativ costisitor la care sunt supuși bucureștenii, împotriva voinței lor.
„Bucureștenii trebuie să știe că din banii transferați anul acesta la companiile municipale s-ar fi putut cumpăra nu 400 de autobuze, ci 600. Din păcate, în loc să rezolve problema traficului, Gabriela Firea a decis înființarea unor companii care toacă banii pe autoturisme, pe chirii și pe salarii inutile”.
Wring mai susține că sumele alocate companiilor ar fi egale cu banii cheltuiți în primele 11 luni de toate spitalele din administrarea Primăriei și susține că: „Aceste companii vor plăti în total 12 milioane de lei pentru achiziționarea a 121 de mașini, dintre care mai bine de jumătate sunt autoturisme pentru șefii și directorii din cele 22 de companii. Se mai plătesc apoi încă 10 milioane de lei pentru chirii și cheltuieli de funcționare. Și apoi se adaugă și tot felul de cheltuieli aberante, cum ar fi: 8,7 milioane de lei pentru panouri LED, 8 milioane pentru un teren și un imobil destinate Companiei de Protecție Civilă și Voluntariat, aproape 1 milion de lei pentru un studiu de prefezabilitate”.
USR București solicita PMB și transmiterea situației cheltuielilor efectuate cu evenimentele care vor avea loc cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Ultimile din

Mergi la SUS