Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Uniunea Europeană a criticat Rusia pentru interzicerea funcționării pe teritoriul ei a organizației religioase Martorii lui Iehova

in Extern/ExtraNews de

În data de 21 aprilie, instanța a aprobat o cerere a Ministerului de Justiție de a considera gruparea creștină ca fiind extremistă și a interzis funcționarea pe teritoriul Rusiei a organizației religioase Martorii lui Iehova.
Apelul făcut împotriva interdicției, a fost respins luni de Curtea Supremă din Rusia, încât decizia din 21 aprilie a rămas în vigoare.
Ministerul de Justiție a ordonat închiderea sediului pe care gruparea religioasă îl are la Moscova și a celorlalte 395 de filiele locale și confiscarea bunurilor organizației.
Gruparea creștină susține că în Rusia are peste 170.000 de adepți.
SUA, Marea Britanie și OSCE și-au manifestat îngrijorarea față de decizia instanței din Rusia, iar UE a criticat-o pentru interdicția aplicată.
Într-un comunicat dat de Uniunea Europeană, se arată:”Martorii lui Iehova, ca oricare organizație religioasă, trebuie să se poată bucura în mod pașnic de libertatea de întrunire fără nicio interferență. Rusia este obligată de Constituție, precum și de angajamentele sale internaționale, să ofere astfel de garanții”.

Mergi la SUS