Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Ungaria cere ajutor României în faţa valurilor de migranţi. Guvernul vorbeşte de o posibilă invazie a migranţilor odată cu venirea sezonului rece

in ExtraNews de

Venirea sezonului rece starneste temeri privind reizbucnirea crizei migrantilor in estul Europei.

Guvernul de la Belgrad a cerut Frantei si Austriei ajutor pentru controlul frontierei de sud si de est a Serbiei, in contextul temerilor ca apropierea iernii va conduce la intensificarea afluxului de migranti, a declarat joi ministrul sarb de interne, Nebojsa Stefanovic, citat de agentia Reuters.

Serbia a adresat anterior si Ungariei o cerere de asistenta tehnica pentru supravegherea frontierelor, iar guvernul de la Budapesta a acceptat sa trimita la granita Serbiei cu Bulgaria si Macedonia ofiteri de politie si echipamente de termoviziune pentru a ajuta astfel patrulele sarbe, relateaza stirileprotv.ro

Guvernul de la Belgrad a constituit in luna iulie o task force formata din armata si politie pentru a spori controlul la frontierele din sud si est.

‘Trebuie sa prevenim trecerile ilegale peste granita (…) Pentru a controla frontierele avem nevoie de mai multe echipamente’, a precizat ministrul sarb de interne.

In ultimele sase saptamani peste 5.600 de migranti au incercat sa patrunda ilegal in Serbia. Si Croatia a constatat in ultimele doua luni o crestere a numarului migrantilor care incearca sa-i treaca granita in mod clandestin pentru a ajunge in vestul Europei.

 In urma inchiderii rutei balcanice, in Serbia au ramas blocati circa 5.000 de migranti, care insista in continuare sa treaca granita in Ungaria pentru a ajunge astfel in spatiul Schengen si sa poata calatori mai departe catre Germania sau Suedia, destinatiile preferate de majoritatea refugiatilor veniti din Orientul Mijlociu, Africa si Asia.

Insa autoritatile de la Budapesta refuza sa le permita trecerea granitei si au anuntat ca au in plan ridicarea unui al doilea gard la granita sudica a Ungariei pentru a impiedica orice patrundere a migrantilor.

credius.ro

Ultimile din

Mergi la SUS