Press "Enter" to skip to content

UNDE ESTE JUSTITIA?!! „Judecatoarea” Cornelia Corina Gheorghisan il condamna pe Radu Mazare la 4 ani cu suspendare!

DISTRIBUIȚI ACEASTĂ POSTARE
După 9 ani de judecată și 8 amânări de pronunțare a verdictului, magistratul Cornelia Corina Gherghișan de la Curtea de Apel București (CAB) l-a salvat de pușcărie pe fostul primar al municipiului Constanța, Radu Mazăre, pe care l-a judecat acest dosar tărăgănat de multiple expertize financiare pentru evaluarea terenurilor retrocedate ilegal.
Sentința nu este însă definitivă, astfel că procurorii DNA, dar și inculpații, o pot ataca la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) în termen de 10 zile.
Este prima soluție dată de o instanță de judecată în cele 4 dosare instrumentate de procurorii DNA și aflate pe masa magistraților.

Instanța a mai dispus în cazul lui Mazăre un termen de încercare de 2 ani, timp în care este obligat să se supună următoarelor măsuri de supraveghere:

  • să se prezinte la datele fixate la judecătorul desemnat cu supravegherea lui sau la Serviciul de protecție a victimelor și reintegrare socială a infractorilor;
  • să anunțe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reședință sau locuință și orice deplasare care depășeste 8 zile;
  • să comunice schimbarea locului de muncă;
  • să comunice informații de natură a putea fi controlate mijloacele de existență.

În același dosar au fost condamnați la câte 3 ani închisoare cu suspendare Nicușor Constantinescu, fost președinte al CJ Constanța, și Dragoș Săvulescu, fost acționar al echipei de fotbal Dinamo București.

Nicușor Constantinescu
Aceștia sunt însă numai “vedetele” din dosar, deoarece pedepse de 3 ani cu suspendare au primit și Ramona Dospinescu, Cristian Tălpău, Nora Chircă și Giorgică Giurgiucanu.

În schimb, Cristian Borcea, fost finanțator al clubului Dinamo, a fost achitat.

De altfel, restul până la 37 de inculpați judecați în acest dosar au primit achitare.

O soluție de achitare a primit și notarul Jean Andrei, soțul Laurei Andrei, președinte al Tribunalului București.
Instanța a dispus desființarea mai multor înscrisuri ale Primăriei Constanța, însă a respins acțiunea civilă a orașului Năvodari, ca nefondată.

Radu și Nicușor
Dosar mamut: 37 de inculpați, 114 milioane de euro fraudați
Pe 28 octombrie 2008, Radu Mazăre și alți 36 de inculpați au fost trimiși în judecată de procurorii DNA, pentru restituirea și atribuirea ilegală a unor întinse suprafețe de teren intravilan din Constanța, Mamaia, plajă și faleză.

Alături de Radu Mazăre au fost trimiși în judecată mai mulți membri ai comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din Primăria Constanța, printre care:

Nicușor Constantinescu — fost președinte al CJ Constanța și fost consilier municipal;
Constantin Racu – șeful Direcției Administrație Publică;
Daniela Ramona Dospinescu – șeful Direcției Patrimoniu;
Ion Marica – șeful Direcției Tehnic-Investiții;
Dan Miron – fost consilier municipal;
Cristian Tălpău, Nora Alina Chircă și Bogdan Ghițulescu – și consilierii juridici; Aceștia sunt acuzați de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obținerea de avantaje patrimoniale, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, fals intelectual, în formă continuată, și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.
Celelalte persoane trimise în judecată sunt funcționari din Primăria Constanța, funcționari în cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța, mandatari, notari publici, moștenitori ai persoanelor îndreptățite, cesionari cumpărători de drepturi succesorale (printre care și Cristian Borcea și Dragoș Săvulescu, foști acționari ai echipei de fotbal Dinamo București), interpuși cumpărători de terenuri și un evaluator agreat de Primăria Constanța.

Toți aceștia au fost acuzați de infracțiuni asimilate și în legătură directă cu infracțiuni de corupție sau de complicitate sau instigare la aceste infracțiuni.
Trecutul magistratului Cornelia Corina Dăescu (Gheorghișan) este unul controversat, cu scandaluri legate de dosarele pe care le-a instrumentat pe când era procuror DIICOT. Unele dintre cele mai mari semne de întrebare au apărut în dosarul „Cocaină pentru VIP-uri“, în care era cercetat pentru trafic de droguri şi Ion Ion Ţiriac, fiul celebrului om de afaceri Ion Ţiriac.
Dăescu ar fi fost cea care practic a schimbat încadrarea juridică în cazul lui Ion Ion Ţiriac, din trafic de droguri în consum de droguri, infracţiune prevăzută cu o pedeapsă mult mai blândă. Ulterior, Ion Ion Ţiriac a fost achitat, iar Corina Cornelia Dăescu a plecat de la DIICOT. Aceasta s-a transferat la Parchetul Curţii de Apel Timişoara, iar în noiembrie 2013, a fost repartizată la Secţia II Penală a Curţii de Apel Bucureşti.

„Armaghedon II“, ţinut la sertar

Dosarul „Armaghedon II“ a fost instrumentat la începutul anilor 2000 tot de către Cornelia Corina Dăescu. În 2005, inspectorii CSM au ajuns la concluzia că, în cazul procedurilor din „Armaghedon II“, procurorul a omis să dispună restituirea bunurilor, că aceasta nu a motivat „convingător“ ordonanţa prin care Mugur Ciuvică a fost scos de sub urmărire penală, precum şi faptul că anchetatorul a „ţinut dosarul în nelucrare“, iar soluţia dată nu a fost înregistrată în registru.
Tot Cornelia Corina Dăescu (Gheorghișan), în 2006, în calitate de procuror, şi-a dat acordul ca sirianul Zaher Iskandarani să părăsească ţara.
Cornelia Corina Dăescu se numea atunci Cornelia Corina Gherghişan, dar şi-a schimbat numele căsătorindu-se cu comandantul unei unităţi SRI, devenind Dăescu.
Bate pasul pe loc în dosarul lui Mazăre
După ce a ajuns judecător, Corinei Dăescu i-a fost repartizat dosarul în care primarul Constanţei, Radu Mazăre este judecat, alături de alte 36 de persoane, în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan (plaja şi faleza) din Constanţa, Mamaia. Prejudiciul în acest dosar a fost calculat la 114 milioane de euro.
Procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată pe Radu Mazăre în acest caz pe 28 octombrie 2008. De-a lungul celor şase ani de proces, primarul Constanţei a fost judecat şi de judecătorul Stan Mustaţă (acelaşi care îl judeca şi pe DanVoiculescu), care a fost arestat anul trecut pentru acte de corupţie după ce a fost prins că vindea sentinţe ca la piaţă.

https://www.facebook.com/valorilenoastre/photos/a.1653962511561623.1073741828.1653961371561737/1787223691568837/?type=3&hc_ref=ARSNK8u6QYdibjVXXFQ_q0uK_LTlnZXh77wvIhk6NDpTNvKa9FSJCyZmZE8Svqr-v2E

Trimite prietenilor
Creare Site Web by O24.RO