Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Una dintre cele mai puțin religioase țări din lume. Au fost caracterizați ca „toleranți și chiar indiferenți față de religie”

in Extern de

Republica Cehă este una dintre cele mai puțin religioase țări din lume. Istoric, cehii au fost caracterizați ca „toleranți și chiar indiferenți față de religie”. La recensământul din 2011, 79,4% aparținea unuia din grupurile agnosticilor, ateilor sau persoanelor fără religie (34,2% au răspuns că nu au nicio religie, iar 45,2% nu au răspuns), 10,3% erau romano-catolici, 0,8% erau protestanți (0,5% frați cehi și 0,4% husiți), 9,4% urmând altă formă de religie, recunoscută sau nu. (Wikipedia)

Germania: persoanele non-religioase, inclusiv ateii și agnosticii, alcătuiesc 29.6% din populație. (Wikipedia)

Începând cu legea din 9 decembrie 1905, bisericile sunt strict separate față de stat în Franța: „Republica nu recunoaște, nu salarizează și nu subvenționează niciun cult religios.” În 2006, in Franta, puțin mai mult de un sfert din populație declara că „crede într-un dumnezeu”, în timp ce 60% se declarau atei sau agnostici. (Wikipedia)

Conform rezultatelor recensamantului din 2011, populația creștină din România reprezintă 99,5% din totalul populației țării. (Wikipedia) In Romania, clerul religios este finantat de stat, adica de cei care platesc taxe si impozite. Mai mult, veniturile clerului nu sunt impozitate, biserica fiind singura institutie care nu da socoteala nimanui in ce priveste veniturile proprii. Mai este si cea mai corupta institutie, daca se poate numi asa, din Romania. Traficul de influenta, spagile, relatiile sunt omniprezente in interiorul bisericii din Romania.

Mergi la SUS