Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Un record greu de egalat! Un șofer din Romania a primit 15 amenzi în câteva minute și 300 de zile suspendat permisul

in ExtraNews de

Un șofer din județul Suceava a fost amendat de către polițiști de 15 ori în câteva minute pentru încălcarea mai multor reguli de circulație, valoarea totală a sancțiunilor fiind de 9.570 de lei. Pe lângă sancțiunile date pentru depășire neregulamentară, viteză, neoprire la semnalul polițistului, lipsă ITP și RCA, agenții de la Rutieră i-au suspendat dreptul de a conduce pentru aproape un an de zile.

Record greu de egalat al unui tânăr de 22 de ani, din localitatea Grănicești, județul Suceava, care a reușit să strângă într-o singură cursă nebună cu mașina atâtea amenzi cât nu reușește un șofer de rând într-o viață întreagă. Urmărit de mașina Poliției după ce a refuzat să oprească la semnalele agenților, suceveanul a încălcat toate regulile de circulație, ceea ce l-a costat peste 9.500 de lei și suspendarea permisului pentru aproape un an. Cum de a ajuns șoferul la această ”performanță”?

Totul a pornit de la faptul că a depășit viteza legală în comuna suceveană Dornești, de pe drumul național DN 17A, fiind surprins de aparatul radar circulând cu viteza de 73 km/oră. Polițiștii au încercat să-l tragă pe dreapta pe șofer care, deși a redus viteza și a semnalizat intenția de a opri, a mărit ulterior viteza și a continuat deplasarea. În consecință, echipajul rutier a dat drumul la semnalele semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de Poliție și a plecat în urmărirea tânărului de 22 de ani.

”Pe traseu, în timp ce era urmărit, conducătorul auto a comis mai multe abateri rutiere, respectiv depășiri neregulamentare și încălcarea limitei legale de viteză. Totodată, în urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că autoturismul nu avea inspecție tehnică periodică și poliță de asigurare obligatorie valabile. Tânărul a fost invitat și audiat la sediul poliției, ocazie cu care a recunoscut toate contravențiile constatate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Suceava, Ionuț Epureanu.

Pentru ”efortul” de a-i pune pe drumuri pe polițiști, aceștia l-au amendat pe tânărul de 22 de ani cu 9.570 de lei pentru comiterea a nu mai puțin de 15 contravenții, respectiv depășire neregulamentară, viteză, neoprire la semnalul poliției, lipsa RCA și lipsă ITP. Ca ”bonus”, agenții de la Rutieră i-au suspendat și dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de 300 de zile.

În urmă cu trei zile, un șofer din Târgu-Cărbunești a fost amendat de trei ori în 10 minute, pe o distanță de doar un kilometru.

Sursa: Libertatea.ro

Ultimile din

Mergi la SUS