Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Un preot din Iasi vrea sa duca la mare 120 de copii sarmani, dar premianti: „Nu am vazut-o niciodata. Nu speram la asta”.

in Educational de

Note bune si premii intai cu coronite rasplatite cu o tabara pe litoral. Un preot din Iasi vrea sa duca la mare 120 de copii sarmani din mediul rural, care nu au fost niciodata intr-o excursie relateaza Stirileprotv.ro

Toti au rezultate excelente la invatatura. Parintele a cerut ajutor si pe Facebook.

In casa modesta a familiei Hutanu, din localitatea Golaesti, e zarva mare de cand copiii, toti premianti, au aflat ca vor vedea marea pentru prima data in viata lor.

Entuziasmati, fratii mai mici, de 12 si 10 ani, spun ca au vazut intinderea uriasa de apa doar la televizor.

„Am primit vestea ca voi merge la mare cu tot cu fratii mei. N-am sperat niciodata sa se intample atat de repede, dar am visat intotdeauna sa merg la mare”, spune Andra.

Mama copiilor spune ca nu ar fi avut niciodata bani sa le plateasca o tabara.

Veronica Hutanu, mama: „Am copiii extraordinar de destepti. Sunt foarte fericiti, asteapta cu nerabdare sa mearga la mare.”

La cativa kilometri departare, in localitatea Medeleni, alti trei frati si-au asezat diplomele la loc de cinste si asteapta sa ajunga la Constanta.

Proiectul „Prima data la mare pentru premianti” a prins contur la
initiativa unui preot, care a cerut ajutor pe Facebook. Solidaritatea oamenilor simpli nu s-a lasat asteptata si primele donatii incep sa apara.

Dan Damaschin, preot: „Am luat legatura cu prietenii de pe facebook. Oamenii se vor mobiliza si copiii vor merge la mare. In aceasta vara ne-am propus sa cucerim marea cu copiii din zona Iasului, copii care stiu doar pe harta unde este marea, pentru ca sunt buni la invatatura si cunosc geografia. Este o sansa sa le implinim un vis.”

Pentru ca visul lor sa devina realitate, e nevoie de 81.000 de lei, pentru transport cazare si masa, adica in jur de 650 de lei pentru fiecare copil premiant.

Daca banii se vor strange la timp, cei 120 de copii vor pleca la mare pe 2 iulie. Sursa: Stirileprotv.ro

Puteti ajuta acesti copii sa vada marea:

BANCA TRANSILVANIA, SUCURSALA IASI
SWIFT BTRLRO 22

CONT Lei: RO64BTRLRONCRT00W8759401

https://www.facebook.com/StirileProTV/videos/10154861234332266/

Ultimile din

Mergi la SUS