Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Un milion de dolari – recompensa uriaşă pusă pe capul unui hacker român de către FBI. Cum a reuşit românul să scape de sub nasul autorităţilor

in ExtraNews de

Nicolae Popescu (36 de ani), un hacker originar din Alexandria, este cel mai vânat român. Pe capul lui, FBI a pus o recompensă de un milion de dolari. Românul care a scăpat de sub nasul autorităţilor din ţară în 2010 este căutat de americani, în zadar, de aproape patru ani, scrie adevarul.ro

Nicolae Popescu, cunoscut şi sub numele de Nae Popescu, Nicolae Petrache sau Nae Stoichiţiu, se află pe locul doi în topul FBI al celor mai căutaţi infractori cibernetici. Pe site-ul FBI, Nicolae Popescu figurează pe lista „Most Wanted“ pentru o listă lungă de infracţiuni: complicitate la comiterea infracţiunii de transfer bancar fraudulos, spălare de bani, fals în acte şi uz de fals şi trafic cu mărci înregistrate false, transfer bancar fraudulos, spălare de bani, fals în acte şi uz de fals, trafic cu mărci înregistrate false.

Potrivit site-ului oficial al FBI, „Nicolae Popescu este căutat pentru posibila sa participare într-o escrocherie sofisticată de fraudă pe internet. În cadrul acestei escrocherii, grupul de infractori aflaţi în România şi în alte părţi din Europa au postat anunţuri pe site-uri de licitaţie de pe Internet pentru vânzarea de produse. Aceste anunţuri conţineau imaginile şi descrierile unor vehicule şi altor obiecte de vânzare, fără ca, de fapt, aceste vehicule şi obiecte să existe în realitate. Pretinzând a fi vânzători, infractorii negociau prin email cu cumpărători neavizaţi din Statele Unite ale Americii“.

După estimările FBI, românul a păcălit mii de persoane şi a reuşit să strângă peste 3 milioane de dolari din vânzări fictive pe internet.
A fugit de sub nasul  autorităţilor române   Nicolae Popescu a fost reţinut în România, în 2010. DIICOT a organizat în 2010 operaţiunea „Valea Regilor“, ridicându-l pe Popescu alături de alţi 33 de hackeri care acţionau în Bucureşti, Vâlcea şi Teleorman.   Popescu a fugit de sub nasul poliţiştilor români a doua zi, când a fost dus la Tribunalul Vâlcea pentru obţinerea mandatului de arestare preventivă pentru fals informatic, înşelăciune, spălare de bani, fraude informatice şi apartenenţă la un grup infracţional organizat. Cele patru ore de libertate între ora 18.00, ora expirării mandatului de reţinere, şi ora 22.00, ora emiterii mandatului de arestare preventivă, i-au fost suficiente lui Popescu pentru a scăpa definitiv de sub nasul poliţiştilor.
Căutat de americani încă din 2012

Nicolae Popescu este un nume cunoscut în America, încă din 2012, de când FBI i-a luat urma. În decembrie 2012, un mandat de arestare federal a fost emis pe numele lui, americanii considerându-l capul unei reţele de hackeri din care mai făceau parte alţi cinci români. Toţi membrii reţelei au fost acuzaţi acuzaţi că au vândut yachturi sau maşini de lux pe internet, obiecte de lux inexistente, la preţuri cuprinse între 10.000 şi 45.000 de euro, păcălind mii de străini.

Vânzările se făceau pe eBay sau Cars.com, banii ajungând printr-o reţea de conturi, în România. În 2014, pe capul românului despre care nu se mai ştie nimic a fost pusă o recompensă de un milion de dolari.   Semnalmente   Nicolae Popescu are 35 de ani şi este originar din Alexandria.

A fost elev al Colegiului Naţional „Al Ghica“ din Alexandria, la profilul matematică-informatică. A părăsit oraşul natal după liceu şi se presupune că atunci şi-a început şi cariera infracţională. După descrierea făcută de FBI, hackerul are 1,78 metri înălţime, 85 de kilograme, ochi căprui şi păr şaten.

Ultimile din

Mergi la SUS