Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Un container cu chinezării contrafăcute, descoperit la Agigea!

in Diverse/ExtraNews de

   Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit, într-un container sosit din China în Portul Constanţa Sud-Agigea, pentru o societate comercială cu sediul pe raza judeţului Ilfov, articole de divertisment susceptibile a fi contrafăcute şi nedeclarate, cu o valoare totală de aproximativ 1.746.000 lei.

   Poliţiştii de frontieră şi vameşii au controlat amănunţit containerul sosit din China, descoperind 403.800 de articole de divertisment pentru copii, ca jucării, coifuri de carton, suflători de plastic, abțibilduri, farfurii de carton), care purtau însemnele unor mărci cunoscute (Disney, Angry Birds) şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de 1.074.050 lei, dacă ar fi fost originale.

   Totodată, au fost identificate 205.900 articole de divertisment pentru copii, în valoare de 672.350 lei, care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară. Administratorul societăţii comerciale în cauză este cetăţeanul român F.A., în vârstă de 33 de ani, cu domiciliul în municipiul Bucureşti.

   Bunurile în cauză, atât cele susceptibile a fi contrafăcute, cât şi cele nedeclarate, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, respectiv folosirea de acte nereale faţă de autoritatea vamală. (foto: Poliţia de Frontieră)

Ultimile din

Mergi la SUS