Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Un cioban din Galați are o datorie la ANAF de două ori mai mare decât bugetul comunei în care locuiește, iar la nivel național este pe locul 7 în topul restanțierilor la stat

in ExtraNews de

Ciobanul gălățean din comuna Ghidigeni apare într-un top al marilor datornici având de plată 11.547.199 de lei la bugetul de stat și 852.215 de lei la bugetul asigurărilor de sănătate, la nivel național fiind pe locul 7 în topul restanțierilor la stat.
O escrocherie l-a făcut pe gălățean să ajungă în topul datornicilor la ANAF. Ciobanul a fost convins de un consătean, în anul 2013, să deschidă o firmă pe numele său și după ce a semnat actele, gălățeanul a devenit proprietarul unei societăți al cărei obiect de activitate era comerțul cu animale.
Cei care controlau activitatea firmei, se pare că fără ca proprietarul din acte să știe, nu au plătit taxele și impozitele către stat și datoriile au crescut foarte mult. Ciobanul a aflat despre aceste datorii uriașe, în anul 2016, dintr-o înștiințare primită de la ANAF.
De la primarul comunei gălățene aflăm că ciobanul a fost condamnat la 7 ani și jumătate de închisoare din cauza ilegalităților făcute de cei care erau în spatele afacerilor făcute la firma deschisă pe numele lui.
Primarul comunei Ghidigeni, Eugen Tăbăcaru, a declarat, pentru MEDIAFAX că: „În prezent, avem între 400 și 500 de asistați social iar bugetul anual al comunei este în jur de șase milioane de lei. Practic, ciobanul a strâns datorii care sunt de două ori cât bugetul nostru. Mai sunt și alte persoane în situații asemănătoare. Nu au avut datorii atât de mari dar oamenii au fost nevoiți să le plătească. Unii le-au plătit, alții încă plătesc lunar”.
Pentru gălățeni, amnistia fiscală anunțată de oficialii din Guvern, ar fi o rezolvare a problemelor financiare. Vorbim despre o comună săracă, în care sute de persoane trăiesc din ajutoare sociale și în care sunt aproximativ 50 de persoane care au rămas cu datorii după ce firmele în care figurau ca acționari nu au plătit taxele.
Datoria mea de om imparțial mă face să pun anumite întrebări incomode:
-Ce foloase materiale au avut gălățenii (în prezent datornici), în urma deschiderii firmelor?
-Cât de aerian trebuie să fii încât să acumulezi datorii așa de mari?
Voi încheia cu un proverb românesc rămas actual:”Cască ochii la tocmeală, iar nu după ce te înșală”.

Ultimile din

Mergi la SUS