Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Un candidat la un post de ofițer a fost admis la Școala de Poliție din Slatina cu nota 3,12

in Diverse de

Un candidat la un post de ofițer a fost admis la Școala de Poliție din Slatina cu nota 3,12 la interviul de departajare. Omul a avut șansa să obțină aceeași notă la proba scrisă cu o altă persoană care a picat, însă, interviul cu o notă și mai mică. Explicația reprezentanților Centrului de Formare și Perfecționare a Polițiștilor „Nicolae Golescu” din Slatina e uluitoare: interviul nu reprezintă probă de concurs.
Ionuț-Iulian Manea a avut parte de o concurență acerbă la Școala de Poliție din Slatina. Șapte candidați au vrut să obțină un post de ofițer specialist în cadrul Compartimentului Administrativ. Bărbatul a obținut la proba scrisă 8,35, la egalitate cu un alt candidat, informează realitateaoltului.ro.

Cei doi au intrat la proba de departare care a constat într-un interviu. Deși la proba scrisă au trebuit să dea răspundusi corecte la 60 de întrebări, la interviu au avut doar șase întrebări din aceeași tematică și bibliografie ca la examenul scris.

Comisia l-a notat pe Ionuț-Iulian Manea cu 3,12, iar pe contracandidatul său cu 2,85. Deși ambii au picat interviu, unul dintre aceștia a fost declarat admis.

Potrivit legislației, trecerea în corpul ofițerilor se face prin concurs numai de către candidații care au obținut minimum nota 7 la fiecare probă. Conducerea Centrului de Formare și Perfecționare a Polițiștilor „Nicolae Golescu” din Slatina a menționat, însă, bărbatul a fost admis și cu nota 3,12 pentru că interviul nu reprezintă probă de concurs.
sursă foto: scoalapolslatina.ro

Ultimile din

Mergi la SUS