Un bărbat de 59 de ani, eliberat din închisoare în virtutea noii legi a recursului compensatoriu, a DEVASTAT cantina unui adăpost ortodox pentru copii orfani și oameni ai străzii! VIDEO

in ExtraNews de

Un bărbat de 59 de ani, eliberat zilele trecute din închisoare în virtutea noii legi a recursului compensatoriu, a distrus cantina unui adăpost ortodox pentru copii orfani și oameni ai străzii.

Culmea este că bărbatul fusese închis anul trecut tot pentru distrugere, în urmă cu 17 ani el fiind încarcerat pentru comiterea unei crime.

În luna noiembrie 2016, Ion Pecioacă din Buzău a devastat complet centrul de noapte pentru persoanele fără adăpost al primăriei din localitate. Pentru fapta sa judecătorii l-au condamnat la trei ani de închisoare, însă Pecioacă a scăpat de pușcărie grație noii legi a recursului compensatoriu. Conform legii, fiecare deţinut primeşte şase zile compensate din pedeapsă, pentru fiecare 30 de zile petrecute după gratii.

Bărbatul cunoscut ca fiind extrem de violent a fost repudiat de familie după ce în urmă cu 17 ani a comis o crimă cu sânge rece. Proaspăt liberat, răufăcătorul a simțit nevoia să se răzbune din nou, chiar pe centrul bisericesc Sfântul Sava, de unde fusese dat afară în urmă cu câțiva ani, pentru comportament violent.

Duminică recidivistul a pus mâna pe un bolovan și a spart toate gemurile cantinei bisericești, unde zilnic mânăncă zeci de copii și sărmani. Ulterior agresorul a vrut să incendieze toată clădirea, dând foc la perdele. De frica delicventului preoții nici n-au mai îndrăznit să depună plângere la poliție, infractorul fiind totuși internat pentru câteva zile la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca, relatează stiridebuzau.ro.

Imaginile suprinse anul trecut pe camerele de supraveghere arată cât de violent este bărbatul.

În noiembrie 2016 el a distrus într-un acces de nebunie tot ce i-a ieșit în cale din adăpostul social al Primăriei Buzău. A smuls din tavan instalația de aer condiționat, a spart chiuvete, a distrus instalația de la centrala termică, apoi a spart toate geamurile cu un stingător smuls din suportul de pe perete. În acest timp cei câțiva asistați care se aflau în centru s-au baricadat în dormitoare, blocând ușile cu paturile pentru că răufăcătorul i-a amenințat cu bătaia.

Preoții buzoieni spun că medicii spitalului de psihiatrie din Săpoca le-au comunicat deja că în maxim două zile, recidivistul Ion Pecioacă va ajunge din nou pe străzi pentru că nu poate fi ținut cu forța.

Sursa: stiridebuzau.ro.