Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Păziți-vă copiii!!! Un bărbat a încercat să răpească o fetiță chiar din fața școlii (VIDEO)

in ExtraNews de

Alertă în Bacău!

Bărbatul care a încercat să răpească o fetiță în fața unei școli din Bacău a fost prins. Potrivit polițiștilor, după tentativa eșuată, el ar fi sechestrat o tânără de 17 ani.


Acesta nu este din județul Argeș, așa cum se presupunea după ce fetița a spus că individul s-ar fi aflat într-o mașină cu număr de înmatriculare de Argeș.


Bărbatul are 42 de ani și este din Bacău. După ce a încercat să răpească fetița, omul ar fi sechestrat o adolescentă de 17 ani pe care a încercat să o violeze. Fata a scăpat şi a alertat autorităţile. 

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Bacău, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de lipsire de libertate şi tentativă de agresiune sexuală.

Polițiștii au reținut un individ în vârstă de 42 de ani, din județul Bacău, acuzat că a sechestrat o adolescentă de 17 ani, pe care a încercat să o violeze. Tot el este suspectat că a vrut să răpească o fetiţă de 10 ani chiar din fața școlii, cu o zi înainte.

Copila în vârstă de 10 ani a fost adusă la şcoală de mama ei, care a lăsat-o în staţia de autobuz. La doar câteva minute după ce femeia a plecat, un bărbat necunoscut a abordat-o pe fetiță.

”Persoana a întrebat-o drumul spre autogară, dar ea nu i-a dat niciun detaliu. Ea chiar a spus că nu are voie să vorbească cu străinii. Apoi i-a spus că îi dă 50 de lei ca să meargă la București. Toată această discuție a fost purtată cu ea ținută de mână”, a susținut Anca Sereș, directorul adjunct al Școlii ”Alexandru Ioan Cuza” din Bacău.

În cele din urmă, copila a scăpat de strânsoarea agresorului când o altă mamă care îşi ducea copilul la şcoală l-a ameninţat că va suna la poliţie dacă nu îi dă drumul. Speriată, eleva a fugit imediat în clasă şi a povestit totul profesorilor săi. Aceştia au alertat imediat autorităţile.

Deşi se află încă în stare de şoc, copila a reuşit să le dea poliţiştilor mai multe detalii despre agresor şi a declarat că autoturismul acestuia avea numere de Argeş. Autorităţile au deschis o anchetă în acest caz.

După acest incident, Inspectoratul Şcolar a decis să se mai ia şi alte măsuri.

”Am transmis tuturor şcolilor ca la orele de dirigenţie, da şi învăţătorii de la clasă să intensifice orele de educaţie şi pe această linie. Nu facem asta pentru a crea panică, mai ales în rândul părinţilor, dar, repet, faptul că acea fetiţă a reacţionat exact cum trebuie este un exemplu de educaţie foarte bună din partea părinţilor, pe care îi felicit”, a mai adăugat profesorul Florin Lazăr, inspector şcolar general.

Fetiţa este acum în afară oricărui pericol, iar pentru că au fost anunţate şi organele de anchetă, se fac cercetări pentru soluţionarea cazului.

Ultimile din

Mergi la SUS