UN APERITIV PICANT, PROASPĂT ȘI CROCANT! SALATĂ „CRUDĂ” DE CASTRAVEȚI PENTRU IARNĂ

in Retete de

Această rețetă va fi pe placul celor cărora le place să ronțăie legume proaspete. O salată din felii crocante de castravete, ceapă dulce, usturoi picant, toate marinate în oțet și fără pregătire termică.

Funcția de conservant îl vor avea usturoiul și oțetul. Datoriă lor, se păstrează gustul natural al legumelor și iarna salata va avea o aromă de castraveți proaspeți. Proporțiile perfecte dintre sare și zahăr îi oferă un gust dulciu. Un plus mare al acestei gustări este că se prepară foarte simplu și rapid. Aveți nevoie doar de 40 de minute pentru preparare și încă 12 ore până castraveții se marinează.

INGREDIENTE:

  • 3 kg de castraveți;
  • 250 gr de ceapă;
  • 1 pahar de zahăr;
  • 100 gr de sare grunjoasă;
  • 150 ml de oțet 9% sau 6%;
  • 200-250 gr de usturoi.

MOD DE PREPARARE:

  1. Alegeți castraveți tari, de dimensiune medie, de altfel salata nu va fi crocantă. Tăiați castraveții rondele aproximativ de 1 cm.
  2. Puneți rondelele într-un castron sau cratiță, unde să vă fie comod să amestecați ingredientele.
  3. Ceapa o tăiați julien sau felii subțiri.
  4. Presați usturoiul sau tocați-l foarte mărunt cu cuțitul.

Sfat. Cântăriți usturoiul deja curățit. Dacă puneți o cantitate mai mică de usturoi, salata poate să înceapă să fermenteze.

  1. Presărați sare și zahăr, apoi adăugați oțetul.
  2. Amestecați bine legumele cu mâinile.
  3. Dați salata la loc răcoros, pentru ca castraveții să îmbibe aromele. Cel mai comod este să faceți salata și să o lăsați peste noapte.
  4. Salata trebuie amestecată de câteva ori.
  5. Spălați și sterilizați borcanele. Puteți pune borcanele cu puțină apă, în cuptorul cu microunde pentru 3-4 minute sau le puneți în cuptorul încins.
  6. Puneți salata în borcanele calde și uscate și capsați-le. Nu e nevoie să le sterilizați.

Acum știți cum să preparați o salată proaspătă de castraveți crocanți.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Sursa: Retete-usoare.eu