Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Un ajutor pentru cei care tușesc, remediile naturiste

in Sanatate de
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

A venit anotimpul în care mulți dintre noi răcesc și ajung să tușească. Organismul se apără prin tuse împotriva agenților exteriori iritanți cu care vine în contact: virusuri, bacterii, agenți poluanți și este ajutat de aceasta să elimine secrețiile care s-au acumulat în bronhii.

Trebuie să știți că tusea nu este o boală, ea este un simptom, un mod reflex al căilor respiratorii de a se proteja.
Când tușim trebuie să bem multe lichide pentru a ne hidrata și a subția mucusul și este bine să facem dușuri calde, acestea fiind recomandate deoarece decongestioneaza nasul și ajută la calmarea tusei.

Atât în cazul tusei uscate cât și a celei productive, medicii recomandă evitarea alimentelor care irită căile respiratorii: alimente picante și condimentate, preparate cu oțet, băuturi carbogazoase, alcool. Și consumul de produse lactate trebuie evitat deoarece crește riscul producerii de mucus.

Remdiile naturiste împotriva tusei
1. Gargară cu apă sărată(o linguriță de sare într-o cană cu apă călduță) să se facă dimineața și seara.
2. Suc de morcovi făcut în blender din 4-5 morcovi la care se adaugă apă . Sucul este mai eficient dacă se adaugă și miere de albine.
3. Ceaiul verde cu miere ameliorează tusea uscată.
4. Ceaiul de ghimbir în care adăugăm și puțin piper are efect calmant asupra tusei uscate.
5. Pentru a diminua intensitatea tusei uscate fierbeți oregano(circa o lingură) într-un ibric cu apă și consumați lichidul cald.
6. Limonada cu apă călduță îndulcită cu miere aduce în organism o cantitate importantă de vitamină C. Acest lichid trebuie băut cât e cald, cu înghițituri mici, pentru a obține efectul dorit.
7. Laptele cald, îndulcit cu miere, vă scapă de tuse și vă ajută să dormiți liniștit. Nu veți mai avea noaptea accese de tuse.
8. Inhalațiile de uleiuri esențiale(de cimbru, eucalipt, oregano, mentă sau musețel) puse sub formă de câteva picături în apă fierbinte vă fac bine în caz că nu aveți reacții alergice la plantele folosite. Distanța care se recomandă pentru inhalarea aburilor este de 20 cm.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Având în vedere perioada critică prin care trecem cu toții, atât sanitară cât și psihologică, dar mai ales pentru că există o avalanșă de titluri alarmiste și foarte multe fake news-uri, informațiile legate de criza provocată de coronavirus sunt prezentate în fluxul nostru doar din surse oficiale sau după ce au fost documentate și atent verificate. De asemenea, siteul ExtraNews.ro este partener al uneia dintre cele mai mari agentii de presa din Romania, News.ro . Ne puteți contacta aici.


Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS