ULTIMA ORA! Romania trimite medici si asistenti medicali in Moldova sa lupte impotriva Covid-19

in ExtraNews/Sanatate de

O echipă de medici români va merge în Republica Moldova pentru a lupta împotriva noului coronavirus. România îi va ajuta pe moldoveni și cu echipamente de protecție și medicamente. 

Președintele Klaus Iohannis a declarat că în țara vecină situația este complicată, iar România – „care se consideră un partener extrem de important – credem noi că cel mai important al Republicii Moldova” – va pregăti și implementa în câteva zile două măsuri importante.

O echipă de medici și personal sanitar se va deplasa în Republica Moldova pentru a ajuta spitalele de acolo să facă față mai bine acestei epidemii.

O a doua acțiune va consta în trimiterea de măști, materiale sanitare, materiale de protecție, ba chiar medicamente din rezerva noastră pentru a ajuta cetățenii moldoveni să treacă mai ușor peste criza COVID-19.

În Republica Moldova au fost înregistrate 3.408 de cazuri de coronavirus, iar numărul morților a ajuns la 101.

În Republica Moldova situația este complicată și România, care se consideră un partener extrem de important – credem noi că cel mai important al Republicii Moldova – va pregăti și va implementa în câteva zile două măsuri importante. Prima: o echipă de medici și personal medical se va deplasa în Republica Moldova, pentru a ajuta spitalele de acolo, pentru a ajuta personalul medical și medicii de acolo să facă față mai bine acestei epidemii. O a doua acțiune va consta în trimiterea de măști, materiale sanitare, materiale de protecție, ba chiar medicamente din rezerva noastră, în Republica Moldova, pentru a ajuta cetățenii de acolo să treacă mai ușor peste această epidemie”, a spus astăzi Iohannis, într-o declarație de presă.În Republica Moldova au fost confirmate până acum 3,408 de cazuri de coronavirus și au fost înregistrate 101 de decese.