Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

ULTIMA ORA! Lia Olguța Vasilescu: Românii cu pensie minimă garantată primesc mai mulți bani

in Politic de

Românii cu pensie minimă garantată primesc mai mulți bani începând cu luna ianuarie a anului viitor, potrivit unor declarații făcute de Lia Olguța Vasilescu.

„Nu vor fi considerați pensionari cei care sunt acum pe pensia minim garantată. Ei vor intră pe altă lege, vor primi indemnizația pe care o primesc şi acum. A crescut de la 400 de lei la 520 lei. E prevăzut în programul de guvernare să fie 640 de lei din ianuarie”, a spus ministrul la RTV.

Așadar, de anul viitor, 640 de lei va fi valoarea minimă pe care trebuie să o primească orice pensionar din sistemul public. Concret, indemnizaţia socială pentru pensionari se stabilește ca diferenţă între nivelul de 640 de lei (valabil de la 1 ianuarie 2018) şi nivelul cuantumului pensiei (cuvenit sau aflat în plată), conform noilor reguli. Ministrul Muncii a mai precizat și că nu are de gând să modifice vârsta de pensionare.

„Nu creştem vârsta de pensionare. Rămâne cea din actuala lege pentru femei şi bărbaţi. E adevărat că se schimbă modalitatea de calcul”, a declarat Vasilescu.

Ultimile din

Mergi la SUS