Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Ultima găselniţă în materie de înșelăciune pe banii naivilor. Dispozitiv care ar băga industria carburanţilor în faliment. TEAPA momentului în Europa

in Curiozitati de

Mulţi conaţionali se pricep să scoată bani şi din piatră seacă. Ultima găselniţă în materie de înșelăciune pe banii naivilor este un dispozitiv care ar băga industria carburanţilor în faliment. Asta dacă ar şi funcţiona pe măsura laudelor vânzătorilor de iluzii.

Centrul European pentru Protecţia Consumatorilor a lansat o alertă europeană cu privire la un aparat care promite reducerea consumului la autoturisme, aşa că m-am gândit să caut şi la noi dispozitivul-minune. În câteva secunde, marele Google mi-a prezentat peste o mie de oferte ale negustorilor autohtoni. Toţi vindeau acelaşi aparat, la niciunul, însă, preţul nu era acelaşi. Gadgetul se vindea pe internet cu preţuri cuprinse între douăzeci şi două sute de lei. Am optat pentru vari-anta de preţ mediu şi am intrat în legătură, prin telefon, cu vânzătorul. Un domn foarte amabil, de altfel, şi foarte sigur pe el.

„Bună ziua. M-ar interesa şi pe mine aparatul care reduce consumul.”
„Sigur! 110 lei, cu livrare oriunde în ţară!”
„Dar e bun? Adică funcţionează?… Că parcă e cam fantezist, aşa.”
„E din America, stimate domn. Asta cred că spune tot.”
Cu aşa răspuns, am plasat comanda pe loc, dar am avut şi eu o pretenţie. Livrarea să se facă personal.
„Aş dori să ne vedem azi, cât mai repede.”
„Nu prea se poate!”
„Vă spun, n-am timp să aştept să vină prin curier.”
„Bine, vă sun eu în două minute să vă spun ora şi locul.”
După aproape jumătate de oră, vânzătorul a stabilit detaliile tranzacţiei. A ţinut să-mi spună din capul locului că nu va fi prezent el, ci o colaboratoare de la firmă. Zis şi făcut! M-am prezentat foarte curios la locul întâlnirii şi am aşteptat preţ de câteva minute. La un moment
dat apare în faţa mea o bătrână, cu un palton mâncat de vreme, care ţinea în mână o pungă mare de plastic.
„Dumneavoastră le vindeţi?”
„Nu, altcineva, dar…”
Octogenara e agentul de vânzări. Unul care habar nu are ce vinde, pe care însă nu prea poţi să-l tragi la răspundere pentru produsele din pungă.
„Daţi-mi nişte instrucţiuni de folosire…”
„Păi nu ştiu, nu ştiu, de ce să vă spun, n-am folosit. Are instrucţiuni aici, în limba engleză!”
„Şi o funcţiona, doamnă? Adică reduce consumul?”
„Cine a luat a fost mulţumit, n-am avut probleme…”

După instrucţiuni, aparatul ar trebui montat în locul brichetei de la maşină şi apoi consumul ar trebui să scadă văzând cu ochii. Bătrâna ne spune cu mâna pe inimă că nu a avut probleme până acum, pentru că cine a cumpărat dispozitivul cu miros de păcăleală n-a mai avut cui să se plângă de ineficienţa lui. Singurele reclamaţii au ajuns la Protecţia Consumatorului. „Am primit destul de multe reclamaţii privind acest economizor de carburant. Am făcut chiar o alertă prin care am avertizat consumatorii să nu mai cumpere aşa ceva”, spune Laura Pascu, purtător de cuvânt al Centrului European pentru Protecţia Consumatorului.

200 de lei este prețul cerut pentru gadge-tul care ar scădea consumul.

Citeste mai mult aici: jurnalul.ro

Ultimile din

Mergi la SUS