Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Turcan crede că şefii de la Radio au fost executaţi politic şi îl face pe Ponta „colaboraţionist”

in Diverse/ExtraNews/Politic

   Conducerea Radioului Public a fost „executată politic” prin votul dat miercuri în plenul Parlamentului, a declarat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan. „Tocmai am asistat la o execuţie politică a Consiliului de Administraţie al SRR. Este o realitate. Dacă preşedintele-director general nu ar fi intrat astăzi în conflict cu dl Dragnea, raportul de activitate ar fi fost unul foarte bun„, a spus Turcan, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. Ea a arătat că este necesară o lege pentru depolitizarea Televiziunii şi Radioului publice.

   Raluca Turcan a criticat şi modalitatea de finanţare a celor două instituţii publice, susţinând că a fost creată „o pârghie suplimentară de manevrare politică”. „Nu suntem apărătorii fostului director-general, în niciun caz. (…) Însă, ceea ce aţi făcut astăzi arată faptul că nu există niciun scrupul„, a spus liderul liberalilor. Ea a susţinut că majoritatea parlamentară doreşte să propună pentru funcţia de preşedinte-director general un „PSD-ist sadea”.

Este inadmisibil să demiteţi o conducere care asigura un echilibru şi să vreţi să puneţi director-interimar un PSD-ist sadea, pur-sânge, care a executat de fiecare dată la comandă tot ceea ce aţi dorit să faceţi prin Comisiile de cultură de la Senat. Aţi politizat ICR-ul, a fost trecut cu vederea, aţi politizat TVR-ul, acum este rândul Radioului Public. Când o să ajungem ca în ţara asta să existe nişte instituţii reper de care niciun politician să nu aibă curajul să se apropie?„, a afirmat Raluca Turcan.

Turcan a mai declarat că vrea comisie parlamentară de anchetă pentru ştergerea datoriilor Rompetrol de către guvernul Ponta şi că fostul şef al Guvernului se teme să nu se afle adevărul despre rolul jucat de el în alegerile prezidenţiale din 2009.

De când a fost prins Sebastian Ghiţă, pe Victor Ponta nu-l mai ţin nervii. Ştie că vom afla adevărul despre sistemul paralel de putere din care a făcut parte atâţia ani. Şi mai ales despre banii făcuţi de acest sistem de putere. Colaboraţionistul Ponta se teme şi să nu se afle adevărul despre rolul jucat de domnia sa în alegerile din 2009. Dar cel mai important lucru e că nici Victor Ponta nu va scăpa de o comisie parlamentară de anchetă. Pentru că trebuie să aflăm adevărul despre cum s-a ajuns la ştergerea datoriilor Rompetrol. Mai ştie cineva câţi bani au ajuns în celebrul fond de dezvoltare cu fonduri din Kazahstan, pe care l-a anunţat Victor Ponta ca justificare pentru ştergerea datoriilor?”, a scris, miercuri, Raluca Turcan pe Facebook.

Victor Ponta a afirmat, miercuri, tot într-o postare pe Facebook că îşi doreşte ca membrii comisiei de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 să înceapă să lucreze cât mai repede, comentând că Raluca Turcan este ”singura persoană profund imorală în povestea asta” deoarece atunci l-a susţinut pe Traian Băsescu, iar acum este lidera PNL, partid care în 2009 l-a susţinut pe Mircea Geoană şi a reclamat vehement existenţa fraudei electorale.(foto: pnl.ro)


Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS