Press "Enter" to skip to content

Tudor Chirilă, revoltat: „Tristă ţară, tristă soartă, triste sărbători. Asta e ţara în care dacă nu furi eşti prost“

Trimite prietenilor

Actorul şi cântăreţul Tudor Chirilă se arată deznădăjduit în faţa deciziilor recente ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în cazul unor dosare de corupţie celebre, fiind de părere că România se întoarce în anii ’90, când politicienii aveau liber la furat. „Tristă ţară, tristă soartă, triste sărbători“, este concluzia tristă a artistului.

Citeste mai mult: adev.ro/pk2we9

Tudor Chirilă, unul dintre puţinii cetăţeni care continuă să protesteze în Piaţa Victoriei faţă de măsurile luate de Guvernul Dăncilă, a reacţionat după ultimele evenimente de pe scena politică. Artistul a comentat hotărârea ICCJ de a suspenda deciziile de condamnare a completurilor de cinci judecători în dosarele de corupţie ce vizează nume grele, precum Elena Udrea, Rudel Obreja, Constantin Niţă şi Dan Şova. El consideră că, practic, s-a dat liber la furat.

De asemenea, Chirilă aminteşte şi de noile taxe propuse de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. „Luaţi de aici justiţie. Asta era ideea şi au împlinit-o. Să fie liber la furat pentru că mereu vor găsi soluţia să amâne puşcăria. Hoţii în libertate. În timpul ăsta Teodorovici aruncă în aer ţara cu propunerea lui de noi taxe, bursa cade 20%, vor să ia şi banii din pilonul 2 de pensii. Cam asta e ţara în care dacă nu furi eşti prost. Sigur, sentinţele astea se vor rejudeca, adică apelul, asta înseamnă că vor putea fi din nou condamnaţi, dar şi achitaţi, gândiţi-vă câtă presiune va fi pe magistraţi ca să dea alte sentinţe, gândiţi-vă cât vor trage de timp. Şi, atenţie, vorbim de dosare de corupţie care încep din 2014. Toţi condamnaţii vor încerca rejudecarea în baza acestei decizii cu completurile de cinci judecători. Oricum treaba e atât de tehnică încât e greu pentru cetăţenii neavizaţi să pătrundă toate chichiţele şi ascunzişurile atacului uriaş la justiţie. Aşa că ne întoarcem la punctul 0, adică în anii ’90 când furau liniştiţi, iar noi nu ştiam mare lucru. Singurul lucru care se schimbă e că acum noi ştim, iar pe ei îi doare undeva de noi. Bine, nici pe noi nu ne mai doare de noi“, a scris Chirilă pe Facebook.

Artistul este de părere că sentimentul că nu există alternativă e cea mai mare boală de care se poate îmbolnăvi un popor: „Fatalismul ca religie. Pentru că din şcoală ni se vinde ideea că suntem mici şi nu putem schimba mare lucru, de aceea educatoarea le face copiiilor desenele, iar în clasa a opta copiii învaţă pe de rost nişte comentarii aride şi goale de conţinut pentru că, nu-i aşa, nu pot ei să gândească de capul lor. Şi uite aşa ajungem adulţi fricoşi şi fatalişti. Tristă ţară, tristă soartă, triste sărbători“.


Trimite prietenilor
O24 - Creare Site O24.RO.