Tu ți-ai ales corect corpurile de iluminat? Iată câteva recomandări de care TREBUIE să ții cont!

in Diverse de

Cel mai plăcut și confortabil loc pentru orice român este chiar propria locuință. De cele mai multe ori, designul interior este stabilit în funcție de gusturilor fiecărui om. Culoarea pereților și mobilierul sunt două detalii foarte importante, pe care trebuie să le ai în vedere atunci când îți amenajezi casa. Nu uita nici de corpurile de iluminat! Acestea dau unei încăperi un aer de eleganță și rafinament.

După ce ai pus totul la punct, îți mai rămâne de rezolvat doar partea de iluminare electrică. În funcție de temperatura de culoare a luminii, aceasta creează o anumită atmosferă. De exemplu, o lumină rece, albastră, poate crea un disconfort vizual, în timp ce una mult prea caldă dă o senzație de moleșeală. Așadar, trebuie să ții cont de aceste detalii, pentru că fac diferența! 

Iată câteva recomandări care te vor ajuta când îți vei alege corpurile de iluminat!

 

  • Acordă atenție surselor de lumină

 

Înainte de a renova casa, trebuie să acorzi atenție surselor de lumină. În funcție de intensitatea și culoarea acesteia, pereții vor avea nuanțe diferite. De exemplu, o lumină caldă va da unui perete alb o tentă crem. Aceasta este potrivită în dormitor sau sufragerii, deoarece creează o atmosferă plăcută și relaxantă. Temperatura ideală este de 5600 grade Kelvin, fiind cea mai naturală și plăcută dintre toate. 

Luminile reci, pe de altă parte, sunt ideale pentru băi, bucătării, holuri, spații comerciale sau camere de lucru, pentru că asigură un grad ridicat de vizibilitate. Dacă vrei să afli cum să alegi cel mai potrivit bec pentru locuința ta, dă click aici!

 

  • Alege corpul de iluminat potrivit

 

Fiecare corp de iluminat trebuie să se potrivească în camera în care alegi să-l montezi. Ca design, poți opta pentru diferite materiale și dimensiuni, conform viziunii pe care o ai în ceea ce privește amenajarea. După ce ai stabilit unde vor fi amplasate, trebuie să găsești aplice sau lămpi pe gustul tău. Dacă ai o cameră în care razele soarelui ajung foarte greu, poți alege corpuri de iluminat, ce pot fi poziționate pe perete, pe tavan sau chiar pe grinzile unei mansarde și le poți accesoriza cum dorești.

 

  • Becurile LED cu telecomandă sunt potrivite în orice încăpere

 

Acestea sunt o alegere sigură pentru orice cameră, în care îți dorești o atmosferă deosebită. Becurile Led, în special cele cu telecomandă, pe lângă faptul că au un consum redus de electricitate, au și o durată de viață de 15.000 de ore. Cea mai spectaculoasă funcție a acestora este cea care îți dă posibilitatea să alegi o anumită culoare. Cu accesoriile de iluminare electrică de la Sensodays nu poți da greș. Astfel, vei transforma orice încăpere într-un cinematograf, club sau într-o sală de meditații. 

Așadar, ține cont de aceste recomandări pe viitor, când vei căuta corpuri de iluminat. Astfel, vei reuși să îți amenajezi casa cu stil și să găsești cele mai bune soluții pentru iluminare!