Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Trump și Putin se “unesc” împotriva ISIS! “Actualul conflict în Siria nu are soluţie militară”

in Extern de

Donald Trump şi omologul său rus Vladimir Putin au căzut de acord că „nu există soluţie militară” posibilă războiului în Siria.

Preşedinţii sunt de acord pentru a spune că actualul conflict în Siria nu are soluţie militară” şi au confirmat “hotărârea lor de a învinge gruparea Statul Islamic”, potrivit site-ului internet al Kremlinului.

Potrivit Moscovei, comunicatul comun a fost aprobat în marja Forumului de cooperare economică Asia-Pacific în Vietnam. În cursul summitului APEC de la Da Nang (centrul Vietnamului), cei doi şefi de stat şi-au strâns mâna de două ori, rostind şi câteva cuvinte, dar fără să se întâlnească cu adevărat între patru ochi.  „Preşedinţii şi-au confirmat angajamentul pentru suveranitatea Siriei, independenţa sa, unitatea sa, integritatea sa teritorială şi natura sa seculară” şi au invitat toate părţile să participe la discuţiile organizate de ONU la Geneva, declară Kremlinul.

Rusia a acuzat recent SUA că „se preface doar” că luptă împotriva Statului Islamic în Irak şi că jenează contraofensiva susţinută de Rusia în estul Siriei. „Preşedinţii au discutat şi despre necesitatea de a reduce suferinţele umane în Siria şi au invitat toate ţările membre ale ONU să-şi crească contribuţia pentru a satisface nevoile umanitare în lunile care urmează”, potrivit aceluiaşi text al Kremlinului, citat de Agerpres. 

Tot acest document, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţia de presă RIA Novosti, a fost pregătit de experţi din Rusia şi SUA şi a fost convenit sâmbătă în cadrul unei discuţiei purtate de ministrul de externe rus Serghei Lavrov şi secretarul de stat american Rex Tillerson, scrie evz.ro


Ultimile din

Mergi la SUS