Tropea, oraşul de pe stâncă înființat, conform legendelor, de însuși Hercule

in Diverse

Tropea este o stațiune balneară situată în regiunea Calabria, sudul Italiei. Orașul este cocoțat pe vârful unei stânci impunătoare aflate în Golful Sf. Eufemia. Acesta este „conectat” la continent printr-o bandă îngustă numită Costa degli Dei sau Coasta Zeilor. Orașul este un uriaș labirint de străzi înguste și clădiri istorice, iar peisajul este unul fabulos. Așezarea este renumită în întreaga lume pentru albastrul unic al mării, plajele fine și, evident, clădirile din vârful stâncilor.

Fondatorul legendar este considerat a fi Hercule, care ar fi venit aici după ce a terminat de înfăptuit cele 12 sarcini primite de la zei. Înregistrările istorice, în schimb, ne vorbesc despre Publio Scipione ca fiind întemeietorul orașului în anul 202 î.Hr. Cunoscut și ca Scipio Africanul, bărbatul a fost un general și politician roman, strateg în timpul Războaielor Punice.

Dincolo de peisaje și plajele fine, aici se mai află și Mănăstirea Santa Maria Dell’Isola, o bijuterie arhitecturală construită în secolul al VII-lea. Alte clădiri ce merită vizitate sunt Catedrala Norman și bisericile din San Francesco și Santa Maria della Neve.

Principala activitate a localnicilor este fără doar și poate turismul. În Tropea există foarte multe restaurante gata să vă prepare cea mai bună mâncare folosindu-se de ceapa roșie, un ingredient local care poate fi achiziționat inclusiv de la magazinele de suveniruri. Așezarea numără circa 7.000 de locuitori, iar suprafața totală a așezării trece puțin de 3,50 de km2.

Loading...