Trenul ”OZN”, testat de japonezi. Este capabil să atingă 400 de km/h

in Extern/Stiinta de
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Japonia a început testele pentru cel mai rapid ”tren glonț” al ei, capabil să atingă 400 de km pe oră.

Japonia este gata să revoluţioneze – a început testele pentru cel mai rapid tren din lume. Mai multe imagini găsiți în galeria foto din acest articol!

Alfa-X este planificat să circule cu 360 de kilometri pe oră (deși poate atinge și 400 de km /h), depăşind astfel trenul de mare viteză din China care face legătura dintre Beijing şi Shanghai.

ALFA-X a început să fie testat de vineri iar verificările vor dura aproape 3 ani. Este programat să fie dat în circulație de abia în 2030.

Are un design futuristic iar pasionații de trenuri l-au comparat cu un OZN. Este format din 10 vagoane iar pentru a rezista presiunii imense a aerului prin tuneluri, Alfa-X are în partea din faţă un ”nas” de 16 de metri.

Trenul nipon va fi testat doar pe timp de noapte pe linia de cale ferată care leagă oraşele Aomori şi Sendai.

În 2015, Japonia a stabilit un nou record de viteză cu trenul Maglev, cu propulsie bazată pe levitaţia magnetică, într-un test efectuat lângă Muntele Fuji, atingând peste 600km/h.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Având în vedere perioada critică prin care trecem cu toții, atât sanitară cât și psihologică, dar mai ales pentru că există o avalanșă de titluri alarmiste și foarte multe fake news-uri, informațiile legate de criza provocată de coronavirus sunt prezentate în fluxul nostru doar din surse oficiale sau după ce au fost documentate și atent verificate. De asemenea, siteul ExtraNews.ro este partener al uneia dintre cele mai mari agentii de presa din Romania, News.ro . Ne puteți contacta aici.


Loading...