Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Trei portavioane americane vor efectua exerciţii militare în apropierea Peninsulei Coreea! Tensiunile dintre SUA si Coreea de Nord

in Extern de

Trei portavioane americane vor efectua în curând exerciţii militare în Oceanul Pacific, în apropierea Peninsulei Coreea, a declarat armata SUA.

Potrivit Armatei SUA, este prima dată în ultimii zece ani când trei portavioane americane vor efectua exerciţii în acea regiune. Această acţiune reprezintă o demonstraţie de forţă în faţa ameninţărilor reprezentate de Coreea de Nord.

Cele trei portavioane, USS Ronald Reagan, USS Nimitz şi USS Theodore Roosevelt, vor efectua exerciţii militare şi în Marea Chinei de Est, alături de Marina Coreei de Sud.

„Este o oportunitate rară ca două portavioane să se antreneze împreună şi este şi mai rar să putem efectua exerciţii cu trei portavioane. Exerciţiile de acest fel sunt foarte complexe. Ele scot în evidenţă angajamentul Flotei SUA din Pacific faţă de securitatea şi stabilitatea din regiune”, a declarat Scott Swift, comandantul flotei americane din Pacific.

Sursa: evz.ro

Mergi la SUS