Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Tratamentul minune folosit de batrâni în anii interbelici pentru detoxifiere: „Preface sângele stricat în sânge curat“

in Sanatate de

Piaţa produselor medicale obţinute în laboratoarele farmaceutice era în plin avânt în perioada dintre cele Două Războaie Mondiale.

În perioada interbelică, Laboratorul Vorel de la Piatra Neamţ era între cele mai moderne din ţară, firma purtând denumirea „Farmacia Vorel – Laborator chimico-farmaceutic”.

Produsele realizate aici erau mediatizate şi prin intermediul revistei cu apariţie lunară „Sănătatea pentru toţi“, o publicaţie lansată în anul 1933 sub administraţia şi redacţia Laboratorului Vorel. Publicaţia avea drept scop declarat „ridicarea stării sănătăţii poporului“.

Revista cuprindea o parte medicală şi una literară, şi constituia un mijloc de promovare a produselor realizate în laboratorul Vorel.

Între produsele naturiste pe care laboratorul farmaceutic Vorel şi le promova prin revista „Sănătatea pentru toţi“ erau şi cele cu rol în curăţarea sângelui.

Astfel, elixirul şi siropul de salcie erau descrise ca produse care fac minuni pentru îmbunătăţirea calităţii sângelui, mai ales la persoane trecute de vârsta de 40 de ani.    „Sângele stricat scurtează viaţa! Doctorii au stabilit că îmbătrânirea timpurie şi chiar moartea, sunt provocate în multe cazuri de stricarea sângelui. Din nefericire foarte mulţi din noi avem sângele plin de toxine (otrăvuri) care sapă încet-încet sănătatea, aducând o mulţime de boli“, este avertismentul lansat în articol.

Între semnele care anunţă probleme de sănătate şi că trebuie început un tratament pentru curăţirea şi îmbunătăţirea sângelui, sunt enumerate mâncărimile de piele, eczemele, coşurile, abcesele, vâjâiturile în ureche sau  durerile de cap.

„Dacă nu luăm îndată această măsură, sângele negru şi îngroşat ameninţă cu o serie nesfârşită de boli grele precum: artritismul, arterioscleroza, rachitism, scrofuloza, umflarea ghindurilor, gâlci, guşă etc. Vinele se pot umfla provocând hemoroizi (trânji), varice. În faţa acestui pericol se înţelege lesne ce efect binefăcător va avea un remediu capabil să curăţe şi să re înnoiască sângele“   Soluţie la flacon pentru înnoirea sângelui   Unul din produsele preparate de laboratorul chimico-farmaceutic Vorel şi promovat intens în acea perioadă era Elixirul de salcie.

„Este un depurativ puternic care lucrează direct asupra sângelui, îl curăţă de toate otrăvurile, astfel că preface sângele stricat în sânge curat, roşu şi plin de sănătate. Elixirul de Salcie curăţă pielea, subţiază sângele prea îngroşat, care poate circula mai în voe, înlătură durerile, redă vinelor şi arterelor elasticitate, tinereţe şi scade tensiunea arterială“

O altă indicaţie de folosire a elixirului de salcie era pentru suferinzii de sifilis şi de alte boli venerice, precum şi persoanelor trecute de 40 ani, vârstă la care se considera că începe să se îngroaşe sângele.

„Elixirul de Salcie Vorel nu numai că vindecă bolile arătate mai sus, dar ne şi apără trupul de boli, astfel că fiecare om prevăzător care doreşte să-şi păstreze sănătatea va lua acest remediu“   Produsul era recomandat adulţilor („de la 16 ani în sus“), în timp ce pentru copii era indicat siropul de salcie.    „Părinţii cu tragere de inimă vor da copiilor Siropul de Salcie care-i va întări, le va curăţi sângele, le va da poftă de mâncare“    Un flacon de elixir era comercializat cu preţul de 140 de lei, iar siropul cu  120 de lei.

Citeste mai mult: adevarul.ro

Ultimile din

Mergi la SUS